Hírek Makó

25 ezer belépőt ad a Hagymatikum a véradóknak

Mintegy 50 millió forint az értékük azoknak a belépőjegyeknek, amelyeket a Magyar Vöröskereszten keresztül a véradók kapnak majd Csongrád megyében. Jövő év elejéig felhasználhatóak az alapszolgáltatásokra.

Nagy Szabolcs – Makó

Öt éve támogatja a makói Hagymatikum Gyógyfürdő a megyei véradókat, idén nem kevesebb, mint 25 ezer jegyet ajándékoznak a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének. Ezeket az egész megyében osztják majd szét a véradások alkalmával.

– Örülök, hogy ezzel segíteni tudunk, ez egy olyan társadalmi szerepvállalás, amit mindenképpen tovább kell vigyünk. Bármikor fel lehet majd használni ezeket a jegyeket, amelyek semmiben nem különböznek a megvásárolt jegyektől, ugyanazokat az alapszolgáltatásokat tartalmazzák – mondta el kérdésünkre Gergely Gábor, a Hagymatikum Gyógyfürdő igazgatója.

Makó körzetéhez a városon kívül még 16 település tartozik, egy évben mintegy 2200 adag vért kellene összegyűjteni a biztonságos tartalékért. Nem könnyű azonban megtalálni az új véradókat, tavaly annak ellenére, hogy a tervezettnél több alkalommal lehetett vért adni a körzetben, mégis több mint 300 adag vérrel kevesebb jött össze. A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének makói területi vezetője szerint ennek egyik oka, hogy a munkahelyek nem annyira támogatják a véradást, amelyek nagy részét csak olyankor tudják megszervezni, amikor az emberek dolgoznak.

– A véradók mindig elmondják, amikor jönnek, hogy nem az ajándékokért teszik, de természetesen örülnek neki. A hagymatikumos belépőket különösen szeretik, nagyon pozitív a visszajelzés ezekről. A fiatalokat a legnehezebb egyébként bevonni a véradó mozgalomba, bár itt Makón a középiskolai véradások jól sikerülnek. Én mindig igyekszem arra felhívni a diákok figyelmét, ha elmennek továbbtanulni,  továbbra is adjanak vért – tudtuk meg Vass Sándornétól.

A Hagymatikum Gyógyfürdő 2014-ben az Év Támogatója díjat is megkapta a Magyar Vöröskereszttől. A most átadott, névre szóló, sorszámmal ellátott jegyeket 2018. február végéig lehet felhasználni.

One Response

  1. Van nekem egy nagyon jó barátom,akivel legalább 25 éve nagyon jól ismerjük egymást és akivel megosszuk búnkat bánatunkat egymással. Ezt az embert Horváth Sándornak hívják és aki már túl van a 100.véradásán,aki közmunkán tengődik,hol így,hol úgy,de fent tarja magát nehezen. Az egyik beszélgetésünk során véletlenül feljött a téma a véradásról,amit akkor pont a Délvilág cikkében olvashattunk,hogy Szegeden,hogy megbecsülik a véradókat.Nekem ő azt mondta,hogy hiába kap pld. a mórahalmi gyógyfürdőbe ingyenes belépőt,ha egyszer nincs pénze eljutni oda (Mátyás király este az okos lánnyal,hozzon is valamit,de ne is…és a szitából kiengedett galamb esete) Sajnos olyan dolgokat ajánlanak itt fel,olyan embereknek,akik néha emberek életét mentik meg a vérükkel,akiknek még egy rendes fürdőnadrágra sem telik,pedig biztosan jól esne nekik csak szégyenlik ezt megmondani.Tehát kapnak is meg nem is …megbecsülik őket( anyagiaktól függetlenül) meg nem is.Abban biztos vagyok,hogy ő önzetlenül segíteni akar másokon,aki még plusz nagy állatbarát is,mert azt a két falat enni valóját képes megosztani egy kóbor állattal ha találkozik vele az utcán,tehát nagyszívű ember.Kérdésem lenne,csak így lehet megbecsülni az ilyen embereket..nesze semmi fogd meg jól: mondjuk ő emberségesebb és csak nekem mondja el a bánatát.

Comments are closed.