Hírek Makó

Makói is lehet az év orvosi praxisa – szavazzon!

A makói Domokos Mária háziorvos évente több mint 16 ezer alkalommal kezel beteget, pedig a praxisához csak 2200-an tartoznak. Ő is egyike azoknak, akik jelölhetők Az év praxisa a Kárpát-medencében díjra, melyet tíz hazai háziorvos kaphat meg.

Nagy Szabolcs – Makó

Dr. Domokos Mária lassan 20 éve rendel Makón, a körzetéhez mintegy 2200-an tartoznak. A doktornő évente több mint 16 ezer alkalommal kezel betegeket, ami valljuk be, elképesztően nagy szám.

– Sokszor napi száz, százhúsz beteg fordul meg a rendelőben, a négy órás rendelési idő általában tovább tart, maradok addig, amíg elfogy az utolsó beteg. Igyekszek odafigyelni az emberekre, és megismerni a körülményeiket. Szerintem minden orvosi munkához olyan személyiség kell, hogy a beteg azt érezze, segíteni akarunk rajta, nem utasítani – mondta. A doktornő szerint sajnos még mindig nem egyszerű rávenni a betegeket a prevencióra, így a magyar egészségügyben továbbra is inkább a gyógyítják a betegségeket, mint megelőzik. A fiatalok körében viszont vannak eredmények – mondja – ők már hajlamosabbak a megelőzésre.

A háziorvosok munkájának elismeréséhez Önök is hozzájárulhatnak. Most lehet ugyanis jelölni a doktorokat a”Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatra. Magyarországról, és a határon túlról 10-10 orvos kaphatja meg ezt a díjat, és mellé gyógyászati eszközöket, ajándékcsomagot, ajándékutalványt, vagy akár egy pihentető hosszú hétvégét is.

Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy néhány mondatban leírja kedvenc háziorvosához kötődő történetét, és elküldi a zsűrinek a díj honlapján. Megírhatnak mindent, ami pozitív élményként maradt önökben, az orvos szaktudásáról, életmentésről, küzdelmes gyógyulásról, bizalomról. Mindez csak néhány percbe kerül, viszont garantáltan örömet fog okozni már a jelölés is, hiszen ezzel is megmutathatjuk, hogy tiszteljük a munkájukat. Az oldalon már folyamatosan gyűlnek a jelölések, ezt mi is figyelemmel kísérjük majd, és amennyiben Makóról, vagy a térségéből rábukkanunk egy háziorvosra a honlapon, természetesen be is mutatjuk önöknek.

13 Responses

 1. Dr Domokos Mária az az orvos aki a nagykönyvben leírtak hoz meg hozza teszi a saját személyiséget , ember szeretetet,empátiaja a betegeket megnyugtatja amellett hogy gyógyítja.Segitokeszsege óriási.Nagyon jó orvosnak tartom.

 2. Kezdetektől a háziorvosom de nem csak nekem hanem a családnak is. Nagyon kedves, aranyos ,betegszerető igazi Orvos! Szeretném a legutóbbi segítségét leírni. Rettentő derékfájásom volt!!! Kihívtam reggel nyolckor rögtön jött injekciót adott majd jövök délután is és már ment is.Ez így ment egy egész hétig aztán már én is be tudtam bicegni a rendelőjébe. Betegeit szinte mindet névről ismeri.Ez azt hiszem egy jó minősítés is. Én mindenkinek ilyen háziorvost kívánok!

 3. Az eberekkel való türelme, törődése párját ritkítja.Nyugalmat sugárzó tekintete szinte gyógyít.Hiszem,hogy nincs jobb szándékú,együttérzőbb,gondoskodóbb nem csak nincs hozzá hasonló,de soha nem is lehet. Kellemes történetem volt Vele,sport orvosi engedélyre lett volna szükségem.A határidő rövidsége miatt nagyon szorongva éreztem magam ami azt eredményezte,hogy elszállt a vérnyomásom.Mivel a sport orvos ezt nem hagyhatta figyelmen kívül, természetesen nem fogadta el. Erre a házi orvos kedves szavai hatottak rám nyugtatólag ,hogy nem kell idegeskedni minden rendbe lesz, csak ne azzal törődjek ,hogy esetleg nem kapom meg időre. Sikerült,hát ilyen az én házi orvosom,sikeres terápiáját majd bajnoki éremmel meg hálálom………

  Sebők Árpád / Veterán atléta /

 4. Nagyra becsülöm tudását, segítőkészségét.Örülök, ő a háziorvosom.tisztelem őt.

 5. Domokos doktornőt tõbb èvtizede ismerem.Lelkiismeretes,remek orvos.Jelõlèsèt tàmogatom.

 6. Lelkiismeretes , nagytudású , emberséges !!!

 7. Egy lelkiismeretes, nagy tudású, ember szerető, mindent a betegekért. Nagyon régóta ismerem mint a házi orvosom, mint magán ember. Megérdemli, hogy ő legyen a nyerő háziorvos.

 8. Egy lelkiismeretes, nagy tudású, ember szerető, mindent a betegekért. Nagyon régóta ismerem mint a házi orvosom, mint magán ember. Megérdemli, hogy ő legyen a nyerő háziorvos.

 9. Gyermek korom óta ismerem DR.DOMOKOS MÀRIÀT,aki egy nagybetűs ORVOS és EMBER. Nekem màr nem ő a hàziorvosom,mert nem abban a vàrosbsn élek ahol rendel,de a szüleimet a mai napig ő kezeli….legjobb tudàsa,lelkiismerete szerint,amiért elmondhatalan hàlàval tartozom neki.
  Alàzata a szakmàja irànt,tudàsa valamint embersége példa értékű. Ezúton szeretném megköszönni Neki fàradhatatlan munkàjàt. Megtiszteltetés ismerni őt.

 10. Nagyon örülök, hogy Mária a háziorvosom. Már a nézése is gyógyít, megnyugtat. Nagy tudásához, lelkiismeretes munkájához jó egészséget kívánok.

 11. Nekem Dr Makany Juliannaa a házi orvosom mostanában nagyon sokat törődött velem, önzetlenül mindent meg tett hogy a gyógyulás jobban Menjen.Mikor a ferjem beteg lett ugyan igy tett sokat köszönhetünk neki.kedves aranyos emberséges.Javasloma kitüntetésre.

 12. Először is, nemcsak az orvosom, hanem az anyukám is. Rengeteg történetet tudnék felhozni, ami bizonyítaná, hogy milyen lelkiismeretes, gondoskodó, nagytudású, szeretetteljes orvos is ő. Sorolhatnám, hogy hány alkalommal ment a betegeihez éjszaka/ hajnalban/ hétvégén vagy ünnepnapokon, de inkább azzal bizonyítom, hogy ő egy példaértékű orvos, hogy ezt a példát látva én is az orvosi szakmát választottam. Hamarosan végzek, es csak remélem , hogy legalabb fele olyan jó orvos leszek, amilyen ő. ☺

 13. Családunk háziorvosa. Nyugodt, kiegyensúlyozott személyisége, szakmai tudása, embersége példaértékű. Betegeivel közvetlen, bizalmat áraszt. Számára a munkaidő akkor ér végett, mikor az utolsó beteget is meghallgatta, ellátta tanácsokkal, orvossággal. Bármikor fordulhatunk hozzá. Tisztelem, és becsülöm a munkáját. Megérdemli az Év orvosa címet.

Comments are closed.