Makó Színes

Gyerekrajzokat díjaztak a makói óvodában

Senki nem ment haza üres kézzel a Napsugár az Óvodában Alapítvány gyermekrajzverseny mai, az Erdélyi püspök utcai óvodában rendezett eredményhirdetéséről. Családi belépőket, fejlesztő eszközöket, mozijegyet kaptak a helyezettek, de mindenkinek jutott legalább egy oklevél és egy kis ajándék.

Nagy Szabolcs – Makó

Február 20-ig várta a rajzokat a Makói Óvoda alapítványa a gyerekektől a Napsugár az Óvodában című rajzversenyre. Előzetesen csak két kategóriában lehetett beadni a műveket, de az óvodások annyira lelkesek voltak, hogy a zsűri javaslata alapján egy harmadikban is díjazták a rajzokat.

– Szerettük volna már elbúcsúztatni a telet és a gyerekek nagyon szeretnek rajzolni, ezért találtuk ki a farsangi témájú rajzversenyt. Nagyon élvezték a gyerekek, és emellett a rajzolás nagyon sok mindent fejleszt is, a képi fantáziájuk, a ceruzafogásuk, a kézügyességük fejlődik akár a színek használatával, akár az anyagok megtapasztalásával – tudtuk meg Bába Andrásné intézményvezetőtől.

A rajzok beérkezése után egy négytagú zsűri. Karsai Ildikó grafikus művész, Sánta Sándor önkormányzati képviselő, Németh Tibor, az alapítvány kuratóriumi elnöke és Vargáné Czakó Melinda, a szülői munkaközösség elnöke döntött a helyezésekről.

– Nagyon szuper rajzok érkeztek be, szívem szerint mindenkinek első helyezést adtam volna, mert látszott, hogy rengeteg munkájuk volt benne a gyerekeknek, és a szülőknek, testvéreknek is Az egész család összedolgozott. Az volt a cél, ami az alapítványunk feladata is egyben, hogy valami kis pluszt nyújtsunk a gyerekeknek – fogalmazott Németh Tibor a Napsugár az Óvodában Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az alapítvány, amely bevételeinek nagy része az 1 százalékos adófelajánlásokból származik, nem csak a mostani rajzversenyt hirdette meg az óvodában, egész évben segítenek fejlesztő játékok vásárlásával, vagy ha éppen arra van szükség, a kültéri játékpark bővítésével.

A rajzverseny eredménye:

Egyéni kategória

I. Varga Lara (Hétszínvirág csoport

II. Kolostyák Tamara (Breki csoport)

III. Uracs Kata (Napsugár csoport)

Különdíj: Molnár András (Margaréta csoport)

Csoport kategória

I. Szilaj Csikó csoport

II. Gesztenye csoport

III. Napsugár csoport

IV. Hétszínvirág csoport

Különdíj: Barkács Tehetségműhely a Kálvin térről

Plasztik munkák kategória

I. Gál Róbert (Pitypang csoport)

II.-III. Pitypang csoport

 

navigate_before
navigate_next