Makó Ország-világ Sport Színes

Hamarosan bezár a makói jégpálya

A jó idő és a tavasz közeledtével a makói jégkorcsolya pálya bezárja a kapuit a csúszkálni vágyók előtt. A téli szórakozásnak idén is nagy sikere volt, hatalmas látogatószámmal zárta ezt az idényt. Újdonságként a korosztályos jégkorong csapat is megalakult.

Gajáta Fanni – Makó

Minden évben nagy sikere van a makói jégpályának: évek óta ezrek látogatnak el a Deák Ferenc utcai fedett létesítményébe. Nagy Nándortól, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, évente 8-9 ezer korcsolyázó fordul meg a pályán.

Azonban, a tavasz közeledtével a jeges mókának vége szakad: kérdésünkre elmondták, a jégpálya a tervek szerint március 5-én lesz utoljára nyitva. Mint tavaly, idén is sokan mentek el csúszni a makói korcsolyapályára. Ebben az idényben egy újdonsággal is készült az üzemeltető.

– Összeállt a korosztályos jégkorong csapat is, így megszületett az utánpótlás – mondta Nagy Nándor. Ahogy régebben, ebben az évadban is makói, térségi és határon túli egyesületek érkeztek Makóra, hogy gyakorolhasson a csapat.

A jéghoki mellett korcsolyaoktatásra is lehetett járni. A makói iskolákból is rendszeresen jártak a pályára csúszkálni a testnevelés óra keretei között.