Kék hírek Ország-világ Térség

Lefújta a tolvaj, akiket meglopott, mire azok megverték

A meglopott férfiak megkeresték a tolvajt, hogy elvigyék a motorját, az tetten érte és gázspay-vel lefújta őket. Mire a férfiak megütötték és meg is rugdosták.  A két verekedőt helyezték előzetes letartótatásba.

A Csongrád Megyei Főügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a két ópusztaszeri férfinak, akik azon a férfin kívántak elégtételt venni, aki meglopta őket.

A gyanú szerint a két ópusztaszeri férfi két további társával február 22-én éjjel jelent meg ittas állapotban egy balástyai tanyán. A gyanúsítottak felelősségre akarták vonni az ott lakó férfit, mert korábban lopott tőlük. Mivel a férfi nem nyitott ajtót, ezért az udvarból elkezdték kitolni a sértett motorkerékpárját, mert azt megfelelő ellenértéknek tartották a tőlük eltulajdonított horgászfelszerelések miatt. Az ott lakó férfi ezt észlelve kilépett a házból és gázspray-val lefújta a gyanúsítottakat, akik ezt követően a házba visszamenekülő sértettet elfogták, több alkalommal ököllel fejen és felsőtesten ütötték, illetőleg rugdosták. Miután a sértettnek sikerült bemenekülnie a házba, az ablakot is beütötték. A gyanúsítottak ezután eltolták a motorkerékpárt a tanyáról. A sértett a bántalmazások miatt 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az önbíráskodókat a rendőrök fogták el. Fotó: police.hu

Az önbíráskodás bűntette és a súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a nyomozási bírónál. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva – nem jogerősen – elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.  A gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be azért, hogy a gyanúsítottak szabadlábon védekezhessenek – közölte az ügyészség.