Galéria Makó Színes

Telet búcsúztatott a Maros Táncegyüttes

Szombaton és vasárnap is fellépett a Tóthné Döme Mária által vezetett Maros Táncegyüttes a Hagymaházban. A gálaműsorokon kicsiktől a nagyokig mindenki bemutatkozott, tizenhárom számmal.

Gajáta Fanni – Makó

A Gyöngyvirágok, a Margaréta, a Mákvirágok, a Pántlika, a Boglárka, a Pipacs-Boróka, a MÖTYKE és a MÖTYKE-ttő csoport, a Maros Táncegyüttes táncosai és a Maros zenekara is fellépett mindkét télbúcsúztató gálaesteken. Tóthné Döme Mária, az együttes vezetője elmondta, mindenki sarkon-talpon volt a felkészülés idején, még akkor is, amikor sokan az influenza miatt ágyba kényszerültek.  Az előadásokra az egykori táncosok is eljönnek, hogy megnézzék társaikat.

Azonban, minden évben egyre többen választják a Marost – a Bartók tagintézményben rengeteg új kis táncos jelentkezik. Horváth Mónika pedig másfél éve jelentkezett át az együtteshez. – Kiszomboron táncoltam, de az egyik barátnőm említette, hogy átjöhetnénk ide és így is tettük. Körülbelül 4 éves korom óta táncolok, s szeretném, ha ez végigkísérné az életemet – mondta a 13 éves lány. – A tegnapi előadás nagyon jó volt, szerintem tetszett mindenkinek, most egy picit fellélegezhettünk.

– Én elsős korom óta táncolok a Marosban és én is remélem, hogy a néptáncban is maradok – vette át a szót Mészáros Nóra. A 14 éves lány elárulta, ő az első a családban, aki ezt a táncformát választotta.

A vasárnapi gálaestet Farkas Éva Erzsébet polgármester és férje is megtekintette. Rajtuk kívül a szakma nagyjai, Felföldi László néprajzkutató, a Magyar Tudományos Akadémia népzenei osztályának volt munkatársa, Majoros Marianna az Állami Népi Együttes egykori táncosa, néptánc pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere cím tulajdonosa, a Kossuth-díjas Csík Zenekar énekese és férje Kökény Richárd, Harangozó Gyula-díjas táncművész, a Népművészet Ifjú Mestere cím tulajdonosa, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Magyar Állami Népi Együttes tánckar vezetője is.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next