Galéria Színes Térség

Öt csoport mutatkozott be a földeáki táncházban

Első alkalommal szerveztek táncházat Földeákon. A délután öt hagyományőrző csoport és Monoki Mariann is fellépett és szentesi Talléros zenekar muzsikált.

Gajáta Fanni – Földeák

Hagyományőrző együttesek találkoztak szombat délután Földeákon. Csókási Csabától, a Visszér Táncegyüttes vezetője elmondta, azért is szervezték meg ezt a programot, mert az elmúlt években Apátfalvára és Csanádpalotára is többször hívták őket, ezt szerették volna viszonozni. Azonban Apátfalva nem tudott részt venni az eseményen, de szegedi csoport elfogadta a meghívást.

– Azt gondolom, hogy Apátfalva és Tápé közelsége miatt – ahol hagyományőrző élet folyik –  nekünk is kötelességünk, hogy tovább éltessük és folytassuk ezt – magyarázta a vezető.

Akiknek fontos a tradíciók őrzése, azok általában belépnek valamilyen csoportba, ahol megtanulhatják és tovább is vihetik a szokásokat. Viziné Kondráth Brigitta számára ez őseink táncát jelenti. – Ez a hobbim is – tette hozzá a Visszér tagja. – A férjem és a gyermekeim is táncolnak. Nagyon boldog vagyok, hogy ezúttal együtt léphetünk színpadra.

Földeákról három csoport mutatkozott be a délután folyamán: a Visszér Táncegyüttes, a Szárazér Táncegyüttes és a Locsi-fecsi Néptánccsoport. A helyiek szatmári, bökönyi csárdással és mezőségi táncokkal készültek. A Pakulár Táncegyüttes Galga-menti palóc tánccal míg a Csanádpalotai Hagyományőrzők széki tánccal lépett a színpadra. Monoki Mariann népdalcsokrokat adott elő a nézőknek.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next