Blog

Pasik az életemből…

Akivel együtt éltem, akikért epekedtem, akinél nagyot koppantam, akitől megkímélt a Jóisten, és akihez remélem, még szerencsém lesz.

Rózsaszín szemüveg, keserű pirula, átsírt éjszakák és sorolhatnám típusok. Szép és kevésbé jó, de minden esetben tanulságos fejezetei ők eddigi életeimnek. Ha egy könyvbe fűzném össze a velük kapcsolatos élményeimet, nem garantált, hogy bestseller lenne belőle, hisz nincs benne semmi szélsőséges, Guinness-rekordos vagy túlságosan arcpirító, amitől falni lehetne a lapokat. Mondhatni, tipikus sztorik.

Meg aztán, ha róluk is írnék is, tulajdonképpen nem is a pasik lennének a főszereplők, hanem én, a hülye liba, a naiv szende, az óvatos nyuszi, a bénázós szőke, a hűvös-bögyös meg a mit tudom én. (mind finomított verzióra fordítva). Ha már a neveknél tartunk, érdekes, olykor hogy juthatunk el egy idő után a cicustól a tyúkig, vagy a bocikámtól a baromig (kapcsolat eleje-vége elnevezések).

Szóval, érdekes lenne a körkép, széles a spektrum, merthogy nálam úgy akadt, hogy nem csak egy típus vonzott, ahogy az általában lenni szokott. Tehát, mindig kerestem önmagam és közben más talált rám. Hol a nagy plátói szerelem, hol a szárnypróbálgatás, de volt benne nyúlcipő és epekedés, nagy beteljesülés és dráma bőven. Mondhatnám, hogy az idő múlásával egyre bölcsebb lettem, de épp a minap jöttem rá, hogy mindig ugyanazokat a hibákat voltam hajlamos elkövetni. (Gyors lelkesedés, itt az igazi, legjobb feltételezés, idő, idő, hályoglehullás, nyűglődés, tipli, még egy esély, idő, elvesztegetett idő, üssenek agyon, ha még egyszer).

A nagy Ő rendre idővel kicsivé fokozódott (volt, hogy ökörré, önzővé és önteltté is), a kategóriák szélesedtek csupán, úgymint a mama tyütyü, a macsó, a volt barátnő fan, az örök agglegény, a munkamániás, az előzőek kombinációi…csak hogy egyet-kettőt említsek. (természetesen ezek mind utólagos felismerések). Ha őszinte akarok lenni, nyilván ezen állapotok megelőzően is fennálltak, csak az én fejlámpámba jött később az elemcsere és így a tiszta fény. Meg abban is lehet valami, hogy mind hozzám viszonyítva viselkedett valahogy, lehet, azóta főnyeremények valaki másnak az oldalán. Mert az is előfordulhat, hogy rajtunk nőkön sem lehet eligazodni olyan könnyen. Vagyis azon, hogy mit és ehhez kit akarunk: helyeset/becsületeset/szenvedélyeset/hűségeset/társaságit /családcentrikust / nagy utazót…

Ja, és persze mindezek közé „és”-t képzelünk. Az élet fricskája, hogy mindenből a legjobbat, meg a legjobból a legtöbbet álmodjuk meg, de a végén egész fura variációkban kapjuk meg az előzőekből, akit szeretnénk.

De ettől olyan nagyon izgalmas az egész. Hogy tulajdonképpen bármi megtörténhet és bárki jöhet.

Tavasz közeledik, végre.