Makó Sport Térség

Legyőzték a kézis lányok a Lajosmizsét

Első hazai mérkőzésesüket játszották a Makó KC női kézilabdásai a tavaszi idényben, melyen 25-19-re nyertek a Lajosmizsei UKC ellen.

Albert Barbara – Makó

Jók kezdték a makóiak a meccset, a 3. percben már 3-0-ra vezettek. A hazaiak ugyanilyen szellemben folytatták és a 14. percben 7-1-re növelték előnyüket. Az ellenfél nem tudta megszorítani a helyieket, akik akár még jobban elhúzhattak volna, ha kihasználják minden helyzetüket. Az első félidő 13-9-re végződött a Makó KC javára.

A következő 30 perc elején a lajosmizseiek 3 gólra faragták hátrányukat. A vendégek megpróbáltak egyenlíteni, de a Maros-mentiek előnye nem forgott veszélyben, az egy-egy hiba, pontatlanság ellenére sem. A makóiak végül 25-19-es sikert arattak.

–  Régen láttam ilyen gyenge színvonalú mérkőzést. Túl hamar megnyertük a meccset, azt hiszen, 7-1-es állásnál minden eldőlt.  Nagyon feszes lett utána a védekezés, őrült futásba mentünk át, ami sosem vezet jóra. Többen a lányok közül influenzásan, lázasan léptek pályára, ennyit tudtunk kihozni a találkozóból. Tudunk sokkal jobban játszani, amit Gyomaendrődön meg is szeretnénk mutatni – mondta Nagy János Miklós, a Makó KC vezetőedzője.