Galéria Makó Színes

Pikachu és zsákbamacska is részt vett a farsangon

13 jelmezes gyermek jelentkezett a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat farsangi mulatságára. Nem csak Makóról, hanem Kiszomborról, de még Siófokról is érkeztek résztvevők.

Gajáta Fanni – Makó

Egyéni és csoportos produkciókkal is készültek a gyerkőcök a ma délutáni roma farsangi mulatságra. Focisták, pom-pom lányok, kosárlabdás kislány, menő fiú, Pikachu és zsákbamacska is jelentkezett a jelmezversenyre. Utóbbinak saját készítésű ruhája volt.

– Anyával és mamával készítettük a jelmezemet. Azért ennek öltöztem, mert ez tetszett meg – árulta el a kiszombori Jóni Milán, aki különdíjat is kapott. A kisfiú kedveli a farsangot, első osztályban csontváz, tavaly focista volt. – A zsákbamacskából jó dolgokat lehet szerezni, ezért is szeretem.

Ez a mulatság nemcsak a makói gyermekek szólt, hanem mindenkinek. Ezért sem volt meglepő, hogy a siófoki Rádai Olivér és családja részt vett a programon. Azonban a kisfiú elárulta, unokatestvéreihez jöttek.

– Én Pikachunak, apu pedig Lego Batman-nek öltözött. Ezeket a jelmezeket választottuk a kölcsönzőből, de unokatesóm régen nézte a Pokémont. Apa pedig Batman-t és a szuperhősöket szereti – mondta a kisfiú. De nemcsak édesapja kedveli a hősök. – Nekem Pókember a kedvencem, mert ő a legerősebb. Tavaly Tini Nindzsa Teknősnek öltöztem.

A roma farsangot hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a roma önkormányzat – tudtuk meg Gilingerné Ráday Krisztina elnöktől. Mint elmondta, céljuk az, hogy ne csak roma gyerekek, hanem mindenki részt vegyen rajta.

– Az együttélést, a közös készülődést, kikapcsolódást tudjuk majd a továbbiakban hirdetni – tette hozzá az elnök. – A mai napon jelmezverseny is lesz, s azt követően autentikus cigány zenét fogunk hallani és cigánytáncot is láthatunk. A sarokban kézműves foglalkozás van, ahol álarcokat készíthetnek és kifesthetik egymás arcát is.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next