Galéria Makó Színes

Kiosztották a Best of Makó díjakat – galériával!

A Makói Vállalkozók Esten osztották ki a Best of Makó díjat. Mint ahogy tavaly, idén is három kategóriában díjazták a jelöltetek. Szálláshely, vendéglátás és egyéb szolgáltatások csoportban jutalmaztak makói vállalkozásokat. 

Gajáta Fanni – Makó

Immáron hagyománnyá vált, hogy minden évben kiosztják a Best of Makó díjat. A tavalyi esztendőben átalakult a díjazás, ugyanis három kategóriában – szálláshely, vendéglátás és egyéb szolgáltatások – egy-egy díjazott van. Ebben az évben a legjobb szálláshely a Bástya Hotel, a legjobb vendéglátó egység a Kelemen-ház és a legjobb egyéb szolgáltató a Orchidea Testszépítő Szalon lett.

– Évek óta hallottunk erről a díjról, de nem pályázatunk. Tavaly egy komoly felújításon ment át a Kelemen-ház és úgy gondoltuk, hogy a külső-belső megújulás után megpróbáljuk ezt a Best of Makó-díjat – fogalmazott Felmérai Szilárd, a Kelemen Bisztro Kft. ügyvezetője. Számára ez a díj egy elismerés a város és a vendég felől, amelyet a kollégáinak is köszönhet. A díjat jól látható helyre fogják kihelyezni. – A többiek még nem tudják az étteremben, s szerintem csak páran tudtak a jelentkezésről is, így majd posztolunk egyet Facebookra.

Az Orchidea Testszépítő Szalon és a Bástya Hotel sem először vehette át az elismerést. Pásztor Zoltánné, a szépségszalon tulajdonosa ugyanolyan örömmel vette át az oklevelet, mint első alkalommal.

– Tulajdonképpen folyamatosan próbálom bővíteni az üzletet, ugyanis ketten kezdtünk, de most már négyen vagyunk. Nagyon szeretik a külföldi vendégek is a szolgáltatást, a legjobban a hal-, gyógy,- és sima pedikűrt – árulta el a tulajdonos, aki hozzátette: egyre több visszajáró vendégük van. – Nagyon örülnek, hogy Best of Makó díjas az üzletünk, sokan megnézik az oklevelet és örülnek, hogy ilyen minőségi szolgáltatást tudunk nyújtani.

Puszta Sándor, a Bástya Hotel ügyvezetője sem először indult a díjért. Elmondása szerint elsőként azért jelentkezett az elismerésért, hogy a turisták lássák, milyen a szolgáltatásuk. Tavalyi óta már háromcsillagos hotellé vált a sárgaházi szállás.

– Nagyon környezettudatos vagyok, szeretem, ha az emberek is vigyáznak a bolygónkra. Ezért mi például nem termelünk szmogot, napelemes és hőszivattyús fűtéssel, illetve LED-világítással rendelkezünk. Igyekszek mindig a legmodernebb technikákat bevetni – magyarázta a tulajdonos. A modern módszer mellett thai-masszázzsal is rendelkeznek, amelyet egy igazi thai hölgy végez. – Sokan csak ezért jönnek vissza hozzánk.

Tóth István, a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége elnökétől megtudtuk, idén hatan jelentkeztek a díjra, s hozzátette: reméli, jövőre több vállalkozó indul az elismerésekért.

– Azt gondolom, hogy ez már egy olyan díj, amiért érdemes jelentkezni, annál is inkább, mivel fel kell készülni, hogy egyre több turista érkezik a városba a kormány támogatásával, ugyanis újabb 6 és fél milliós beruházás lesz a fürdőben – mondta az elnök.

Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte a vendégeket. A város első embere beszédében elmondta, a város  legmeghatározóbb közösségének bálját ünnepelhették szombat este. Emellett kiemelte, a tizenharmadik Makovecz-épülettel az egész országra kihatóan új időszámítás kezdődhet Makón.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A különdíjaknál portálunk, a makohirado.hu is díjazott: azonban a Thermal Apartman vezetője nem tudott részt venni az eseményen. Givaudan Hungary Kft. elismerését Varga Zsolt és Mészáros Renáta, a Borudvar tulajdonosai vehették át. A Rádió 7 és a promenad.hu is adott különdíjat mindhárom győztesnek, míg a Marosmenti Vállalkozók Szövetségével közösen jutalmazta a Makovecz Téri Kft-t.

A díjátadót követően a 8 esztendős Mohai Szilárd bemutatkozott Almási Enikővel, illetve az Írisz Táncklub Makó Sportegyesülete is remek táncmozdulatokat hozott a Glorius Vigadóba. Sütő Eleonóra és Gera Zoltán egy meglepetéssel is készült: Tóth István egy díjat kapott a táncosoktól.