Hírek Térség

Ki legyen az új nagylaki polgármester? – Ön máris szavazhat

Március 26.-án újra polgármestert választanak Nagylakon, a 476 fős településen négyen pályáznak a település vezetésére. Hárman jelölt függetlenként, egy pedig pártszínekben indul, az itt élők mindenképpen helyi embert választanának. A képen a Gyarmati András idején felújított művelődési ház.

Nagy Szabolcs – Nagylak

– Itt Bandi megcsinált már mindent, nem lesz többet olyan polgármester, mint ő volt – vágja rá kérdésünkre egy idős nagylaki, aki azt kérte ne írjuk le a nevét. Válasza sok itt élő véleményét tükrözi, mindenki, akivel beszéltünk, csak dicsérte a település korábbi polgármesterét, Gyarmati Andrást. Azaz, úgy tűnik nehéz dolga lesz annak, aki felül szeretné múlni, vagy legalábbis megközelíteni a korábbi településvezető munkáját.

– Templom épült a községben, felújították a művelődési házat, utakat is építettek, tisztább, szebb lett a település. De ha már választani kell, szerintem férfi kell a település élére – mondta Rédai Irén, aki tíz éve Romániából költözött Nagylakra.

A korábbi polgármester utódjától konkrét dogokat is elvárnak: – A fiatalságot kellene valahogyan idecsábítani, mert nagyon elöregedett a település, meg munkahelyek kellenének. Erre kellene kitalálni valamit. Talán az alpolgármesternek, és Kolozsvári Rozáliának van a legtöbb esélye egyébként – tudjuk meg egy középkorú férfitől.

Gyarmati András korábbi polgármester decemberben mondott le tisztségéből, mert pihenni szeretne, és a családjával tölteni a nyugdíjas éveit. Az időközi választásig az alpolgármester, Locskai Zoltán vezeti a települést, ő is indul a polgármesteri posztért. A polgármesterjelöltek közöl Kolozsvári Rozália most is képviselő a településen, míg Varga István, aki korábban az MSZP színeiben próbálkozott, most függetlenként indul. A legjobban a sorból a Magyar Munkáspárt jelöltje lóg ki.

Érdekesség, hogy Nagy Gyula Imréné 2014-ben még a hódmezővásárhelyi  önkormányzati képviselőként indul. Körzetében a legkevesebb, csak 26 érvényes szavazatot kapta.

[totalpoll id=”92502″]

 

5 Responses

 1. Az írás a választási kampányok természetéhez igazodik.A korábbi településvezető csodáltatásával kapcsolatban ismétlem a 2016.április 7-én elmondottakat: Nagylakon a példátlanul magas kormányzati támogatás nélkül legjobb esetben állagmegóvást,vagy kisebb felújításokat lehetett volna elvégezni.Ennek ismeretében tessék vélekedni!
  A polgármesterjelöltek bemutatásánál Kolozsvári Rozáliát Kovács Rozáliának nevezi.Megalázza Varga Istvánt azzal,hogy korábban az MSZP színeiben próbálkozott,most függetlenként indul,és Nagy Gyula Imrénét,aki 2014-ben Hódmezővásárhelyen képviselőként indult,és csak 26 szavazatot kapott.Egy ilyen adat nem értékmérő,hiszen 2010-ben polgármesterjelöltként Locskai Zoltán is csak 26 szavazatot kapott.
  A szavazási lehetőség eléggé el nem ítélhető módon megtéveszti,félrevezeti a lakosságot a bárhonnan,bárkitől érkező jelölésekkel.

 2. Tisztelt Olvasók !

  Az elmúlt 2 napban nem fordítottam figyelmet arra hogy a szavazáshoz kapcsolódóan gyakorlatilag egy játék került kiposztolva az oldalra. Teljesen mindegy volt ki mennyi pontot kapott, hiszen – ahogy István írta – köze nincs a realitáshoz. Azonban, amikor a nagylaki szavazók 80%-a nyugdíjas és ők többnyire nem rendelkeznek a szavazáshoz szükséges technikai eszközökkel, nos akkor elgondolkodtató hogy hogyan lehet jelenleg annyi szavazat, mint amennyi az összes szavazni jogosult lakos. Sajnálom hogy nevetségessé tesszük az egyébként fontos és tiszteletet érdemlő akarat nyilvánítás egyik fontos intézményét. Nagylak nem érdemli meg hogy bohócnak tekintsék az embereket.

  Locskai Zoltán Ügyvivő Alpolgármester

 3. Ha jól emlékszem, 2006 előtt úgy nézett ki a település, mint egy igen szerény költségvetésű albán falu, nullás kasszával. István, nem tudja véletlenül, hogy ki volt akkor a polgármester?

 4. Kedves Olvasóink!

  Bárki szavazhat, játékunkban akárhol is él. Az itt szavazók száma ezért több lehet, mint ahányan a községben élnek. És a majdani végeredmény szempontjából is mindegy, hogy most, kire hányan voksolnak és fognak még. Azt majd március 26-án döntik el azok a nagylakiak, akik élnek választójogukkal.
  Korom András
  főszerkesztő

 5. Tisztelt Olvasók,

  Röviden és tömören megfogalmazva,egy az itt olvasható hozzászólással kapcsolatban mosoly, jobban mondva gúnyos vigyor jelent meg arcomon.
  Érdekesnek találom, hogy egyesekben akkor merül fel a probléma azzal, hogy a szerkesztőség egy nyilvános-amúgy semmilyen befolyásoló erővel nem rendelkező- szavazást “hirdet” meg, amikor a szavazati arányok felcserélődni látszanak. Komikusnak tartom azt is, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága is megemlítésre kerül, holott ez a szavazás-amely bárki számára elérhető a nagyvilágban- pontosan ezt testesíti meg. Hozzáfűzném azt is, hogy szőrszálhasogatásnak semmi értelmét nem látni ebben a témában, inkább az időközi választásokig fennmaradó idő hasznos kitöltését kellene célul kitűzni, minden érintettnek. A főszerkesztő úr hozzászólását ismételve, majd a kitűzött napon eldől, hogy ki fogja a fennmaradt periódusban képviselni községünket.

  Tisztelettel:

  Szok Zsolt István

Comments are closed.