Térség

Kikérték a nagylaki vállalkozók véleményét

Vállalkozói fórumot rendeztek Nagylakon. Locskai Zoltán ügyvivő alpolgármester a helyi tulajdonosokat tájékoztatta a település életéről és beruházásokat, illetve kikérte a vezetők véleményét és tapasztalatait.

Gajáta Fanni – Makó

Márciusban történik Nagylakon az időközi választás, de az átmeneti időszakban is meg szeretné az önkormányzat szólítani a helyi vállalkozókat – ezért is szerveztek fórumot ma délután. Locskai Zoltán ügyvivő alpolgármestertől megtudtuk, ezen a beszélgetésen szeretnék megtudni, mit gondolnak a vállalkozók a településről.

– Egy falu életének egyik mozgató rugója a vállalkozás, azoknak a száma és aktivitásuk. Úgy gondolom, Nagylakon idáig nem volt megszólítva ez a csoport. Mindenképpen szeretném megtudni, hogy milyen mindennapi gondokkal küzdenek, milyen problémákkal néznek szembe, akár a vállalkozásukban vagy a bürokráciában. Melyek azok a területek, amellyel az önkormányzat segítséget – fogalmazott az ügyvivő alpolgármester.

Locskai Zoltán portálunknak elmondta, ha a vállalkozók igénylik, különböző előadásokat is tudnak szervezni, meghívhatnak banki, adóügyi vagy jogi szakembereket, akik útba igazíthatják őket. De az önkormányzat akár a pályázatok megfigyelésében is tud segítséget nyújtani.

A megjelent vállalkozók a bürokráciáról egyhangúan vélekedtek: szerintük hiába segít az állam, ha utána egy olyan lépést hoz, amely ismét hátráltathatja őket. Egyetértettek abban, hogy a jó könyvelőkre szükségük van, azonban ebben az önkormányzat nem tud segíteni.

A helyi vállalkozók kérésekkel is fordultak az ügyvivő alpolgármesterhez: szeretnék, ha az önkormányzat jobban figyelne azokra, akik illegálisan árulnak a településen, illetve a jövőben örülnének, ha ha önkormányzat a jövőben a helyi boltokból szereznék be a szükséges használati eszközöket. Üdvözölték azt a tervet, hogy a település vezetői szólnak és segítenek is a pályázatoknál.