Hírek Makó Színes

Dancsó Kristóf az egyetlen makói döntős

Dancsó Kristóf,  a Návay iskola logisztikai ügyintézés tanuló diákja is továbbjutott a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny megyei elődöntőjéből. A harmincöt megyei eredményes versenyző közül ő az egyedüli makói, s csak 3 ponttal maradt le az első mögött.

Nagy Szabolcs – Makó

Asztalos, automatikai technikus, CAD-CAM informatikus, cukrász, épületgépész technikus, erősáramú elektrotechnikus, gazdasági informatikus, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető, informatikai rendszergazda, kozmetikus, kőműves és hidegburkoló, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, logisztikai ügyintéző, mechatronikai technikus, pincér és szakács. Ezek a szakmák képviselik ebben az évben Csongrád megyét a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny keretében. Ezeknek a megmérettetéseknek a célja, hogy segítse a magyar szakképzés színvonalának emelését, és a szakképzés eredményeinek széles körű bemutatását. Csongrád megyéből ebben az évben 35 diák jutott tovább az első fordulóból, Makóról egyedüliként Dancsó Kristóf, a HSZC Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium végzős tanulója.

A logisztikai ügyintézőként elsősorban szállítmányozást, raktározást tanulhatnak a fiatalok, Dancsó Kristófnak azért tetszett meg ez a szakma, mert mindig az újításokat kell keresni benne.

– Az első fordulóban megyei harmadikként jutottam tovább, ami szerintem nagyon szép eredmény, mert az első is csak három százalékkal volt jobb nálam. A minőség ellenőrzés volt a fő téma, ezen belül az elfogadási szabályok, beszállítók értékelése, és alapanyag elosztás. – tudtuk meg a 14. osztályos diáktól.

Kristóf most végzős iskolájában, azt mondja, szeretne tovább tanulni ebben az irányban, ám a logisztikus szakma keresettségét jól mutatja, hogy már most is van makói vállalat, ahová elhelyezkedhet, ha akar.

– Az intézmények életében ezek a szakmai versenyek nagyon fontosak, hiszen itt tudnak számot adni a diákok arról, hogy milyen az oktatás színvonala. Az külön öröm számunkra, hogy a logisztikai ügyintéző szakmában ért el ilyen sikert egy tanulónk, hiszen ennek nincs olyan nagy múltja az iskolában, mint más kereskedelmi, és közgazdasági képzéseknek – mondta Kincses Tímea igazgató.