Hírek Makó

Középiskolásokkal ötletelt a polgármester

A JAG, a JUGYU, a Návay, valamint a Galamb iskolák utolsó előtti évfolyamra járó diákjai és a diákönkormányzatok képviselői mondták el a véleményüket a makói középiskolásoknak tervezett ösztöndíjrendszerről a polgármesternek. Programtippeket is adtak.

MH-Makó

A Makó számít Rád! ösztöndíjprogram részének számító rendelettervezetet először oktatási, közigazgatási és egészségügyi szakemberekkel véleményeztették, most a diákokkal is beszéltek róla.

Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette az ösztöndíjrendszer részleteit, majd Kiss Ádám ifjúsági referenssel közösen elmondták a város idei, a fiatalokkal kapcsolatos programterveit. Kiemelték az Ifjúsági Konzultációs Iroda létrehozását, valamint egy olyan rendezvénysorozat megvalósítását, melyen kötetlen formában művelődhetnek és egyben szórakozhatnak a fiatalok. Ahhoz, kiket hívjanak meg egy-egy ilyen rendezvényre, a makói diákok is adtak ötleteket. Sőt egyenesen erre is kérte is őket a város vezetése, hiszen a programok nekik és róluk szólnak.

A diákok pozitívan értékelték a város közösségi programjait, a polgármester fiatalokkal kapcsolatos kezdeményezéseit. A helyi rendezvények közül a Hagymafesztivált emelték ki, annak koncertjeit, de a Hypnose fesztivált is sikeresnek értékelték. A polgármester megkérte őket, hogy ötleteiket osszák meg a Makói fiatalok facebookos csoportban.

A négy iskola diákjai megegyeztek a város első emberével, hogy a javaslataik kiértékelése után márciusban ismét összeülnek – egy hasonló interaktív beszélgetésre.