Hírek Makó

Ajándékkal érkezett a polgármester

Farkas Éva Erzsébet polgármester ma délután az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjába látogatott. A 32 fős csoport kérte a városvezetést, hogy segítsen nekik egyesületté válni – ezután a város is tudja támogatni a klubot. Jelenleg havi 5 ezer 500 forintból gazdálkodnak.

MH-Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármestertől kért segítséget az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítők Országos Érdekvédelmi Szövetségének makói klubja. Mint a városvezető elmondta, egyesületté szeretne alakulni a csoport, így ezt követően nemcsak önkormányzati támogatásokkal, pályázatokkal élhetnek, hanem országosokkal is.

– Az önkormányzat segít abban is, hogy a kirándulásokhoz anyagi támogatást biztosítson, a csütörtök délutáni foglalkozásokra pedig kreatív eszközökkel, illetve videó nézéshez DVD-kkel gyarapítsa őket – mondta a polgármester. Az egyesületté válás után a város akár az hagymatikumi fürdőzéseket is tudja támogatni.

A látogatás farsangi hangulatban telt, ugyanis a város első embere mellett Derék Dénes bohóc és bűvész is meglepte a csoportot.