Kék hírek Makó

Vádat emeltek a herbálkereskedő makói házaspár ellen

A Csongrád Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy makói házaspárral szemben, akik interneten hirdették az árut. Még akcióztak is. Címlapfotó: police.hu

MH-Makó

A vádirat szerint a vádlottak 2010 végétől egészen 2015 márciusáig makói házukban kábító hatású anyagokat tartalmazó növényi termékeket kezdtek értékesíteni füstölőként. A vádlottak egy internetes közösségi oldalon hirdették magukat és attól függően, hogy ki tartózkodott otthon, egész napos nyitvatartási idő mellett szolgálták ki a többségében makói vásárlókat. A hirdetésben azt szerepelt, hogy herbált lehet vásárolni és különböző vásárlási akciókkal igyekeztek a forgalmat növelni.

A vádlottakkal szemben több alkalommal indult már korábban büntetőeljárás ezen tevékenység miatt, azonban ezt megelőzően a vádlottak büntetőjogi felelősségre vonására nem került sor. Mindezek ellenére a vádlottak tovább folytatták a tevékenységüket és a jogszabályi változásokra is figyelemmel új pszichoaktív anyagnak, majd a későbbiekben már kábítószernek minősülő, általuk előre kizacskózott növényi törmeléket értékesítettek 500 és 2000 forint közötti egységárakon. A vádirat szerint a vádlottak 2015 februárja és márciusa között mintegy 163 alkalommal értékesítettek kábító hatású herbált a vásárlóknak attól függően, hogy ki mekkora mennyiségre tartott igényt. A rendőrség által tartott házkutatás során lefoglalt növényi törmelékek egy része az értékesítés időpontjától függően pszichotrop anyagnak, majd kábítószernek, illetőleg új pszichoaktív anyagnak minősült. A lefoglalt és értékesítésre szánt kábítószer jelentős mennyiségű.

A főügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog határozni – közölte az ügyészség.

One Response

  1. De név szerint nemlehet tudni kik voltak ők???

Comments are closed.