A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy apátfalvi dohányboltot próbált meg kirabolni tavaly év végén. Ezt a múlt héten javasolta a rendőrség.

MH-Apátfalva

A vádirat szerint a vádlott 2016. december 7-én 10 óra körül ment be a dohányboltba rablási szándékkal, kezében egy 25 cm hosszúságú konyhakéssel. Miután belépett, a boltban dolgozó sértett felé tartotta a kést és felszólította a nőt a trafik bevételének átadására. A sértett a vádlott fenyegetését figyelmen kívül hagyva nem adta át a több, mint százezer forintos bevételt a vádlott ismételt követelésére sem, ezért a férfi szándékával felhagyva sietve távozott az üzletből.

Az ügyészség a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, mint különös és többszörös visszaesőt, figyelemmel arra is, hogy korábbi vagyoni elleni bűncselekmény miatt kiszabott börtönbüntetéséből alig 3 héttel a cselekményt megelőzően szabadult.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest