Hírek Makó Térség

Tömegszerencsétlenség, szobortörés, alapkőletétel

650 millióból épül kézilabdacsarnok Újvároson, hiába óvták, széttört a Kavicson ülő lány, letették az új makói könyvtár alapkövét és tömegszerencsétlenség történt az M43-ason. És ideiglenes határátkelőt nyitottak az palotai Eperfás út végén. Felidézzük a múlt hét legfontosabb történéseit.

Korom András – Makó

Tíz év alatt 2,2 milliárd forint fejlesztés zajlott a községben – derült ki a hétfői maroslelei falugyűlésen.

Kedden vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki decemberben megpróbálta kirabolni az egyik apátfalvi dohányboltot. És vádat emeltek az ellen a magyarcsanádi asszony ellen is, aki azért fenyegette meg ordítozva még tavaly a helyi általános iskola tanárját, mert az rászólt nyolcadikos lányára.

Nem verték nagydobra, kedden mégis kiderült, darabokra tört a lebontott makói könyvtár átriumában álló Kavicson ülő lány szobra, annak kiemelése közben. A szobrot és a talapzatát egyben tartó ragasztó ment tönkre az eltelt évtizedek alatt.

A Velnök Diáktanács tagjai osztottak szívecskéket és teát a Návay kollégium előtt az arra járóknak a Szerelmesek napja alkalmából. A 101 papírszívecskét makói óvodások készítették. A Glorius Hotelben romantikus Valentin napi vacsorát rendeztek.

Négyen meghaltak tizenhárman megsebesültek az M43-ason szerda reggel, a Csanádpalotai határátkelő közelében a ködben történt tömegszerencsétlenségben. Az elhunytak mind román és bolgár állampolgárok voltak.

25-en keresték fel Farkas Éva Erzsébetet polgármesteri fogadóóráján, Még a helyi kajak-kenu szakosztály vezetői is tőle kértek vízre szállási helyet.

Csütörtökön jelentették be a városházán, hogy 10 milliós ösztöndíj programok indítanak azoknak a makói diákoknak, akik hiányszakmát tanulnak, a Makó számít rád! program keretében.

Lázár János a Szikszai iskolában a polgármesterrel közös lakossági fórumán jelentette be, hogy 650 millió forintos kormányzati támogatásból épül kézilabdacsarnok az iskola területén.

Pénteken kora délután Lázár János és Farkas Éva Erzsébet tették le az új makói könyvtár épületének alapkövét. A Makovecz Imre tervezte háromszintes bibliotéka ugyanott áll majd, ahonnét a régi elbontották. A környékét is alaposan rendbe teszik. Aznap este százak vettel részt a II. Polgári Bálon, melyet a makói kórház gyermekellátása komfortosítása javítása érdekében rendeztek.

Börtönrockot is jártak a palotai felsősök szombati farsangi mulatságán.

A romániai Nagylak polgármestere és Perneki László Csanádpalota alpolgármestere nyitották meg a két települést közvetlenül összekötő ideiglenes határátkelőt a régi Eperfás út végén.