Hírek Színes Térség

Gábor hobbija a munkája egyben

Délután nyílt meg Balogh Gábor kiállítása a kiszombori Ady Endre Művelődési Házban. A tótkomlósi fiatalember szerencsésnek tartja magát: a szenvedélye, hobbija és munkája is a természet. A kiszombori kiállítására Makó környékéről készített képeit hozta el.

Gajáta Fanni – Kiszombor

A tótkomlósi fiatalember a Körös–Maros Nemzeti Park dolgozója, így szinte minden nap a természettel foglalkozhat. Mint elmondta, a természetfotózás meglehetősen időigényes tevékenység, így leginkább szabadidejében végzi. Azonban kiemelte, a helyismeret kulcsfontosságú a fotózáshoz, ebben sokat jelent, hogy rengeteget van terepen.

– A fotózás egyszerű okból jött: meg szerettem volna örökíteni azt, amit látok. Szerencsém van, ugyanis nagyon sok szép dologgal találkozok, amely másoknak nem adatik meg – mondta Gábor. – Talán középiskolás koromban kezdődött a fotózás. Persze mint minden tizenéves, én is rúgtam a bőrt, szakkörökre jártam, zenéltem, néptáncoltam. Aztán szépen lassan a horgászaton keresztül fordultam a természethez.

Gábor kiszombori kiállítása a Szirbik Miklós Egyesület és a kiszombori Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör által jöhetett létre. Az Ady Endre Művelődési Házba Makó környékéről hozott tájképeket, makrókat, és különféle állatfotókat. A kiállítás töredékét mutatja be Gábor képeinek, de a válogatásnak konkrét célja van.

– Szerettük volna, megmutatni az embereknek a  környék gazdagságát, reméljük, hogy ennek hatására talán többen kimozdulnak a képernyők elől a természetbe azért, hogy maguk is láthassák a környék megannyi rejtett csodáját – árulta el Gábor.