Belföld Hírek

Lázár: akár 2800 milliárdos uniós forrást is kifizethetnek

– Az idén két nagy feladat áll az ország előtt az uniós források felhasználása területén, el kell végezni az előző fejlesztési időszak pénzügyi zárását, és lépéseket kell tenni az új lehetőségek felhasználása érdekében – mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI Fotó: Marjai János

MH-MTI

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában, az uniós forrásokról folytatott mai egyeztetésen a miniszter hangsúlyozta: a 214-2020-as időszak keretére idén március 31-éig minden uniós pályázatot kiírnak, a döntési mechanizmusok átláthatóbbak lettek, így a tervek szerint december 31-éig a meghirdetett forrásokat szerződésekkel lekötik. Hozzátette: a tervek szerint ebben az évben minimum 2200 milliárd forint uniós forrást fizetnek ki, de ez akár elérheti a 2700-2800 milliárd forintot is.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint: a teljes kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban elengedhetetlen a versenyképesség javítása, és ebben az uniós források kulcsjelentőségűek.