Makó Sport Térség

Szoros meccsen kaptak ki a junior kézisek

A Makó KC junior kézilabda csapata a Békéscsabai BDSK ellen kezdte a bajnokság tavaszi idényét. A makóiak 26-28-ra vereséget szenvedtek hazai pályán.

Albert Barbara – Makó

A Makó KC juniorjai számára is megkezdődött a tavaszi idény. A fiúk új edzővel, Hegyi Noellel igyekeznek bizonyítani a bajnokságban. A csapat a hatodik, míg a Békéscsaba a negyedik helyről várta a találkozót. Az első félidő leginkább az ellenfélnek kedvezett, tartani tudták egy-két gólos előnyüket. A csapatok 14-15-ös eredménnyel mehettek a szünetre.

A második játékrész elejét mindkét együttes elkapkodta és ez pontatlanságokhoz vezetett. A makóiak viszont a 4. percben kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést 16-15-re. A hazaiak motiváltan kézilabdáztak és próbálták megtartani előnyüket a mérkőzés végéig. Izgalmas és eseménydús hajrá után, döntetlen állásból a békéscsabaiak 28-26-ra nyertek.

– Nemrég vettem át a csapatot, heti 4-szer edzünk. Nagyon fiatalok a fiúk, jövőre csak ketten öregednek ki az együttesből, tehát tudunk alapozni ebben az évben. Mindenképpen szeretnénk idén dobogós helyen végezni, jövőre pedig az első helyre fogunk pályázni. A játékosoknak erőnlétileg kell fejlődniük, sajnos a mai meccs végén fizikailag és fejben is elfáradtak – mondta Hegyi Noel, a Makó KC junior csapatának edzője.