Makó Sport Térség

Izgalmas meccsen ikszelt a Makó KC

A Makó KC felnőtt kézilabdásai 31-31-es döntetlent játszottak a Békéscsabai BDSK ellen a tavaszi szezon első mérkőzésén, a városi sportcsarnokban.

Albert Barbara – Makó

A békéscsabaiak jobban kezdték a mérkőzést, a 3. percben 2-1-es előnyt szereztek. Ezután a makóiak rákapcsoltak és a 6. percben 3-2-re átvették a vezetést. A meccs végig szoros volt és bővelkedett fordulatokban. A Maros-mentiek a 15. percben 9-6-ra alakították az eredményt, sőt több helyzetet is kihagytak, amivel elhúzhattak volna. Az első játékrész 15-13-ra végződött a hazaiak javára.

A második félidő eleje a riválisnak kedvezett, hiszen átvették a vezetést 15-16-ra. Ezt követően ismét felálltak a makóiak és fordítottak 18-17-re. A találkozón a csapatoknak megvolt az esélye, hogy eldöntsék a két pont sorsát. A hajrában mindkét fél előtt adódtak helyzetek, de egyik sem használta ki, így a meccs 31-31-es döntetlennel zárult.

– Az utolsó három percben volt két abszolút ziccerünk, de sajnos mindkét meccslabda kimaradt. A védekezésünkben is adódtak hibák, 31 kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni. A felkészülési torna egyik találkozóján sem kaptunk ennyit. A kapusteljesítmény és a védőfal közti összhang sem mondható tökéletesnek. A Berta Gabit sajnos térdsérülés miatt elveszítettük, valószínűleg ebben a szezonban már nem léphet pályára. Endrei László és Fekete Gergő jól debütáltak, sőt a jövő héten még két játékos csatlakozik. Úgy gondolom, hogy minden pontnak örülnünk kell, viszont ennél tudunk jobban játszani. A felkészülés során sokkal jobbak voltunk, meg kell tanulnunk győzelmi kényszer alatt is kézilabdázni, mert ha bent akarunk maradni, akkor pontokat kell szereznünk – tudtuk meg Gera Norberttől, a Makó KC felnőtt csapatának vezetőedzőjétől.