Galéria Makó Színes

340 alkotás kerül az időkapszulába – pendrive-on

340 pályamunka érkezett a “Hagyj egy nyomot a jövőnek!” elnevezésű pályázatra. Nemcsak a gyerekek és középiskolások ragadtak tollat vagy ecsetet, hanem az idősebb korosztály is. A beérkezett alkotásokat pendrive-on rakják az időkapszulába.

Gajáta Fanni – Makó

Ma délután 3-kor teszik le a Makovecz-könyvtár alapkövét, amelybe időkapszula is kerül üzenetként a jövő generációinak. Ennek alkalmából hirdették meg a “Hagyj egy nyomot a jövőnek!” elnevezésű pályázatot, amelyre 340 pályamű érkezett be. Ezek között többféle alkotás született: üzeneteket, verseket, maketteket, rajzokat és festményeket is kiállította ma délelőtt a könyvtár ideiglenes, Szent János téri épületében.

Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója elmondta, széles spektrumban tudtak megszólítani embereket, ugyanis a kisiskolásoktól kezdve a szépkorúkaon át többen küldtek be üzenetet a jövőnek. A Hagymás Makói Nyugdíjas Klub, de még Ratkai Tibor csókási lakos is küldött be alkotást.

navigate_before
navigate_next

– Három eredeti alkotást teszünk az időkapszulába, de az összes pályamunkát – verseket, írásokat, fényképeket, képzőművészeti alkotást – beszkennelve egy pendrive-ra rakjuk. Hogy ez majd a el tudja-e olvasni a jövő nemzedéke, az még kérdés, de fejtsék meg ők – tette hozzá az igazgató.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményéből 35-en és az 5. osztály, az Almási Tagintézményből 13-an, a Makói Magán Zene és Művészeti Iskolából 9-en, a Kálvin Téri Református Általános Iskolából 47-en ,a József Attila Gimnáziumból 117-en és a 10. d osztály, illetve a HSZC Návay Lajos Tagintézményből küldött be pályamunkákat.