Kék hírek Térség Videó

A motortérben gyógyszer, a vezetőfülkében csempészcigi utazott

Közel 20 ezer darab gyógyszert és 176 doboz adózatlan cigarettát találtak egy tehergépjárműben a pénzügyőrök. A sofőrrel szemben büntetőeljárás indult.

MH

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek Röszkén. A szerb sofőr elmondta, hogy bejelenteni való áru nincs nála. A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban a kamion szigorított ellenőrzése mellett döntöttek. A döntés helyesnek bizonyult, hiszen a motortérben, fekete zacskóba csomagolva, 11 ezer 610 darab Ksalol feliratú, valamint 8 ezer 10 szem Sanval sandoz jelzésű gyógyszert találtak elrejtve a pénzügyőrök.

A NAV videója.

Az előkerült, Ksalol elnevezésű, hazánkban nem törzskönyvezett gyógyszert, valamint a Sanval jelzésű, gyógyszer lajstromban engedélyezett terméket a szerb sofőr magáénak vallotta. A motortér vizsgálata után, a vezetőfülke ellenőrzése következett. Az eredmény itt sem maradt el, hiszen a tetőkárpit és a műszerfal mögül, összesen 176 doboz Marlboro és Winston márkájú adózatlan cigaretta került elő.

navigate_before
navigate_next

A NAV fotói.

A NAV munkatársai a gyógyszerszállítmányt, valamint a járművet vezető férfit feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak. Az előkerült dohánytermék tekintetében a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

A pénzügyőrök az eljárás során 518 ezer forint vámigazgatási bírságot szabtak ki, amelyet a sofőr a helyszínen megfizetett – közölte Némedi-Varga Edit pénzügyőr alezredes, sajtóreferens.