Galéria Makó Színes

A gyermekekért báloztak Makón – galériával!

Második alkalommal rendezett Polgári Bált a Jobb Makóért Egyesület és a makói Fidesz. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is egy nemes célra ajánlottak fel a bevételből: az idei adományból a makói gyermekosztályt szeretnék komfortosabbá tenni.

Gajáta Fanni – Makó

Tavaly az országzászló javára, idén pedig a makói kórházban található gyermekosztályának gyűjtöttek a Polgári Bálon. Nagy Jenő, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézménye igazgatója elmondta, az adományból kényelmi és szórakoztató tárgyakat szeretnének beszerezni, hogy az osztály még komfortosabb legyen a gyerekek számára.

Czirbus Gábor alpolgármester után Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte a vendégeket. Ünnepi beszédében kiemelte, örömmel fogadja, hogy a városban egyre többen többen fontosnak tartják és vallják a polgári értékeinket.

– A polgári lét két alapvető eleme, a közösség és a jótékonyság. Milyen csodalátatos az ember, hiszen értékei által válik igazi emberré – fogalmazott a polgármester.

Ezt követően Lázár János miniszter és a térség országgyűlési képviselője üdvözölte a megjelenteket. A bálra feleségével közösen érkezett.

– Holnap lesz 10 esztendeje, hogy szülővárosom egy 20 ezres tüntetéssel mentette és védte meg a kórházat. Ha akkor a hódmezővásárhelyiek nem fognak össze, ma nem lenne Hódmezővásárhelyen kórház. Akkor megtanultam egy életre, hogy mennyire fontos, hogy összefogjanak az emberek valamiért. Nagyon büszke vagyok, hogy a makói polgárok évek óta támogatják a helyi intézetet. Biztatom őket abban, hogy álljanak a kórház mellé, támogassák, segítség azt és legyenek nagyvonalú támogatói – fogalmazott  ünnepi köszöntőjében Lázár János miniszter és a térség országgyűlési képviselője.

Szentpéteri Csilla zongoraművész is részt vett a bálon fiával, illetve támogatták a nemes célt is. A makói zongorista elmondta, missziója az, hogy segítse és támogassa gyermekeket, elesettek és nagycsaládosokat – bár ezt sokszor nem a médián keresztül teszi.

– Miután édesanya vagyok és úgy érzem, hogy a gyermekem alanyi jogon normális, szép és jólétben szereti és szeretheti a szüleit, s mindent megkap, ami egy normális élethez nélkülözhetetlen, ezért szeretnék ebből átadni, átnyújtani más gyermekeknek is. Mivel szívemből-lelkemből makói vagyok, ezért fontos volt számomra, hogy ne csak itt legyek, hanem fel is ajánlhassak adományt – mondta a zongoraművésznő.

A rendezvényen a Salon Melodies és Szilágyi Éva operaénekes is fellépett. Az est jó hangulatáról az Alibi gondoskodott.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next