Blog

Tükröm, tükröm mondd meg nékem!

Sokszor halljuk az életünk során, hogy mondják nekünk, légy önmagad. Ha önmagadat adod, akkor nem érhet csalódás.

Előfordul az életünkben, olyan helyzetbe kerülünk, amikor azt tanácsolják nekünk, hogy legyünk önmagunk. Nagy kihívás a mai világban ez, hiszen olyanná próbál tenni, mint mindenki más. Sokan úgy gondoljuk, ha más bőrében lennénk, akkor minden egyszerűbb lenne, a legboldogabbak lehetnénk. Ha ezen az úton haladunk, akkor sosem leszünk elégedettek. Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig rágódjunk valamin. Mérlegeljünk, hogy mi az, ami nekünk van és legyünk hálásak érte! Akik szeretnék, hogy jelen legyünk az életükben, azok értékelni fogják erényeinket, elfogadnak hibáinkkal. Nem szabad olyanokra pazarolnunk az időt, akik nem becsülnek, és nem kedvelnek bennünket, amilyenek vagyunk!

Természetesen egyikőnk sem tökéletes, mindegyikőnk téved, de hibáinkból tanulunk. Minden okkal történik, felkészít bennünket a jövő történéseire. Találkozunk emberekkel, akik hazudnak, de olyanokkal is, akik őszinték, és erőt adnak. Az igaz barát és társ mindig mellettünk áll, ha kergetjük az álmainkat, sikert érünk el, vagy éppen csüggedünk. A múltat le kell zárni, hiszen a jövő még előttünk áll. Ha mindig arra gondolunk, hogy mit kellett volna másképpen csinálnunk, felemészti energiáinkat. Ameddig az előző oldalt olvassuk, addig nem tudjuk elkezdeni a következő fejezetet.

Az élet s a siker kockázattal jár, számos buktató és akadály állhatja utunkat, de túl kell lépnünk mindegyiken önmagunk, céljaink felvállalásával! A lehetőségek, melyek majd elvezethetnek a siker felé nem várnak, így igyekezzünk mindegyiket időben megragadni, hogy megvalósíthassuk álmainkat…