Galéria Makó

Negyvenketten tettek állampolgársági esküt

Tizenhat férfi, tizenhét hölgy és kilenc gyermek tett állampolgári esküt és vehette át csütörtök délután a honosítási okiratát a városháza dísztermében. 

Gajáta Fanni – Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester jelenlétében 42-en tettek állampolgári esküt ma délután. Sokan azért kérvényezték a magyar állampolgárságot, mert családi és baráti körükben már sokan sikerrel megtették ezt. Alexandra Bobuj elárulta, édesanyja és testvérei is magyar állampolgárok már.

– Furcsa érzés, hogy mostantól én is az vagyok – mondta Alexandra. Hozzátette, Királyhalomról érkezett. – Jelenleg grafikai technikusnak tanulok Szabadkán, azonban elgondolkoztam már, hogy Magyarországon tanuljak tovább.

A pécskai Nyerges Alexandra nagymamájával érkezett Makóra, azonban egyedül vehette át a honosítási okiratait. Az elsőéves egyetemista Romániában tanul, azonban a jövőben akár magyar intézménybe is átiratkozna.

– Rokonaim között már vannak, akik sikeresen megkapták az állampolgárságot és Magyarországon is laknak. Úgy gondolom, egyszer ez nekem is hasznomra válhat. Szerintem, fontos ez az állampolgári eskü, ugyanis magyarok vagyunk – fogalmazott a lány.

Ma délután tizenhat férfi, tizenhét hölgy és kilenc gyermek vált magyar állampolgárrá. Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen elmondtak az esküt, majd pezsgőkoccintással üdvözték egymást az új állampolgárok.

navigate_before
navigate_next