Hírek Makó

Makó számít a fiatalokra – 10 milliós ösztöndíj program indul

Megkezdődtek a tárgyalások a “Makó számít Rád” ösztöndíjprogramról a város és az oktatási, közigazgatási és egészségügyi szakemberek között. Erre a támogatásra szeptembertől olyan diákok jelentkezhetnek, akik valamilyen hiányszakmákat tanulnak. Ezekről minden év februárjában tárgyal az önkormányzat a szakemberekkel.

Gajáta Fanni – Makó

A makói önkormányzat a 2017-es esztendőt a fiatalok évének tekinti a támogatások szempontjából. Ezért a Bursa Hungarica ösztöndíj mellett Makó egy újabb segítséget kínál, amellyel a szakközépiskolai és mester szakon tanuló diákok élhetnek. A “Makó számít Rád” elnevezésű ösztöndíjprogramra olyan tanulók jelentkezhetnek, akik hiányszakmát tanulnak. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, 10 millió forintot szántak erre a programra. Hozzátette, szeptembertől 60 makói diák, fejenként maximum 30 ezer forint támogatásban részesülhet.

Tóth István, a Vall-Ker Kft. vezetője és a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége elnöke kiemelte, örömmel vette, hogy a hiányszakmákkal nem csak foglalkozik az önkormányzat, hanem támogatja azokat a diákokat, akik ezt választják. Hozzátette, így nagyobb az esélye, hogy Makón maradnak a szakemberek.

A szakemberek és az önkormányzat minden évben megtárgyalja, hogy melyek a városban lévő hiányszakmák. Ezt követőek a diákok májusban jelentkezhetnek az ösztöndíjra.