Kék hírek Ország-világ Térség

Folyamatos a tanúkihallgatás az M43-ason történt baleset miatt

Folyamatosan hallgatja meg a rendőrség a tanúkat az M43-as autópályán szerdán történt, négy halálos áldozattal járó tömegbaleset nyomozása során – közölte a rendőrség.

MH-M43-as

Szabó Szilvia százados, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást. Az elmúlt 24 órában, a helyszíni szemlét követően,  folyamatosan zajlottak a tanúkihallgatások – tudatta a százados. Hozzátette: amennyiben a sérültek állapota lehetővé teszi, a rendőrség őket is tanúként hallgatja ki.

A rendőrség a baleset körülményeinek tisztázása és az események pontos rekonstruálása érdekében lefoglalta az autópálya üzemeltetőjétől az érintett szakasz forgalmát figyelő kamera felvételeit. A rendőrség igazságügyi műszaki és igazságügyi orvosszakértőt is bevont az eljárásba.

Mint arról beszámoltunk a sztráda Románia felé vezető oldalán, a határátkelőtől alig egy kilométerre tegnap reggel fél nyolc körül hét jármű ütközött össze: két román kamion, két román mikrobusz, egy román busz és két bolgár mikrobusz. A balesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, valamennyien mikrobuszban utaztak. A mentők a helyszínen tizenöt sérültet láttak el, tizenhárom embert pedig kórházba kellett vinni Szegedre és Makóra, valamennyien külföldiek.