Ország-világ Sport Térség

Két győzelemmel kezdte a téli bajnokságot az Apátfalva

Az Apátfalva SC megkezdte felkészülését a tavaszi idényre. A csapat szerepel a téli nagypályás bajnokságban, eddig mindkét találkozóját megnyerte.

Albert Barbara – Makó/Apátfalva

A IV. Givaudan Kupán a csapat mintegy 90 százaléka játszott. A fiúk január 25-én kezdték a felkészülést a tavaszi szezonra.

– Heti két edzést iktattunk be és mivel beneveztünk a téli nagypályás bajnokságra, így hétvégente mérkőzéseket játszunk. Jelenleg teremben edzünk, mert más lehetőségeink nincsenek. Két meccset játszottunk eddig, amiket megnyertünk – mondta Koczkás Zoltán, az Apátfalva SC edzője.

Az apátfalvi focisták először a Szentmihály SE ellen nyertek 5-2-re. Sarnyai Tamás mesterhármast szerzett, míg Baranyi András és Farkas Dániel egy-egy gólt jegyezhetett.

– Sok helyzetet hagytunk ki és pontatlanul fociztunk. Ezenkívül helyezkedési hibáink is akadtak, de a győzelem így sem forgott veszélyben – árulta el a tréner. Az együttes második összecsapásán 2-0-ra győzte le a Székkutas TC-t Baranyi András két találatával.

– Ezen a mérkőzésen már jobban játszott a csapat, az ellenfél is erősebb volt, mint az első meccsen. Örültem neki, hogy nem engedtük őket helyzetbe kerülni – tette hozzá Koczkás Zoltán.

Az Apátfalva SC szombaton a Kiszombor KSK ellen lép pályára a téli bajnokságban. Ekkor dől el, hogy a csapat hanyadik helyen végez a csoportban és melyik együttes lesz a fiúk következő ellenfele.