Kék hírek Térség

9 kiló marihuánát rejtett a pótkerék – videóval

 9 kiló marihuána gyanús anyagot találtak a pénzügyőrök egy mikrobuszban Röszkén. A kábítószergyanús anyagot, valamint a sofőrt feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.

MH-Makó

A pénzügyőrök egy szerb sofőrrel és utasával érkező mikrobuszt ellenőriztek Röszkén. A két férfi elmondta, hogy nem visznek magukkal bejelenteni való árut. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet a vizsgálócsarnokba kísérték, hogy tüzetesen átvizsgálják. A csomagtér hátsó részén egy pótkerék keltette fel a pénzügyőrök figyelmét, mivel azon friss szerelés nyomait látták. Leemelve a helyéről feltűnt, hogy a pótkerék jóval nehezebb a szokásosnál.

A NAV felvétele

A vizsgálók gyanúja beigazolódott, hiszen a kerék szelepét kiengedve, jellegzetes, átható szag áradt szét a csarnokban. A pénzügyőrök összesen 9 kg marihuána gyanús anyagot pakoltak ki a rejtekhelyről.

A NAV munkatársai a megközelítőleg 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járművet vezető férfit feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.