Makó Színes Térség

Makón működött a boldogság kapuja

Sánta Sándor titkolózással vádolta meg a polgármestert, a múzeumigazgató egy ledugaszolt borosüvegbe rejtett üzenetet talált, eltemették a sztárok makói cipészét, és a szerelmespárok a Hagymatikumban léphették át a boldogság kapuját – csöppet sem volt unalmas Makó előző hete.

Korom András – Makó/Csanádalberti/Pitvaros

Hétfőn köszöntötte a polgármester és Kovács Sándor képviselő 90. születésnapja alkalmából dr. Draskóczy Edéné dr. Eszes Irma szemorvost, aki szerint öt dolog a hosszú élet titka. Végeztek a makói könyvtár akváriumot idéző épülete bontásával, a múzeumigazgató az utolsó pillanatban találta meg az egyik oszlopba rejtett időkapszulát, benne a könyvtérépítők üzenetével.

 

Kiderült, hogy milyen lesz a 100 milliós kormánytámogatásból épülő pitvarosi egészségközpont.

Lázár János a Koronában rendezett fórumon bejelentette, hogy az eddig ígért 4,5 milliárd helyett a 6,5 milliárdot biztosítanak a Hagymatikum bővítésére, hogy a kormány megrendelte a kiszombori elkerülőút építését , illetve azt is elárulta, miért sírt a makói polgármester.

Az Angyalsóhaj Alapítvány 100, míg a polgármester a saját zsebéből 50 ezer forinttal segíti Kaposvári József, a nemrégiben elhunyt sztárcipész családját – ezt Farkas Éva Erzsébet jelentette be a szerdai testületi ülésen. Ezen eddig példátlan módon szólalkozott össze a polgármesterrel Sánta Sándor képviselő. A város rendszerváltás utáni első polgármestere és a város díszpolgára, a Honvéd városrész rehabilitációja kapcsán titkolózónak nevezte a városvezetést, majd mikor ezt a Farkas Éva Erzsébet cáfolta, csapot-papot otthagyva kirohant az ülésteremből. Így a fideszes képviselő nem vett részt a város idei költségvetésével kapcsolatos szavazáson.

Gondolta volna, hogy a Hagymatikum szaunájában pálinkás felöntést is kínálnak? Hát erre is fény derült.

Pénteken írtuk meg, hogy narancsot is terem az a citromfa, mely ötödik éve telel a csanádpalotai községháza polgármesteri irodájában. Tulajdonosa, a helybéli Tóth József hihetetlen, de egy boltban vásárolt citrom magjáról nevelte, majd naranccsal oltotta be. A fa az idén 15 narancsot és 80 citromot termett.

Péntek délután helyezték örök nyugalomra az apátfalvi temetőben Kaposvári Józsefet, aki a sztárok cipészeként tette népszerűvé is közismertté Makót. Aznap este 71 JAG-os https://makohirado.hu/2017/02/10/71-jag-os-diak-kapta-meg-gombjat/, míg szombaton este 72 galambos diák szalagavatózott.

A Hagymatikum előrehozott Valentin napján pedig a boldogság kapuját (Albert Barbara címlapfotóján) is „átléphették ” a szerelmespárok.