Hírek

10 év alatt 2,2 milliárdból fejlődött Maroslele

Ez is kiderült a ma esti, 15 percnyi csenddel, illetve zenével kezdődő falugyűlésen. Az idei fejlesztésekben belvízcsatorna építés, templomfelújítás, iskolai tetőcsere, műfüves sportpálya építés is szerepel.

Korom András – Maroslele

Az utóbbi tíz esztendő alatt – derült ki a falugyűlés elején rendezett vetítésból – összesen 2,2 milliárd forint értékű fejlesztés zajlott Maroslelén, s amint azt Martonosi György polgármester a mintegy félszáz érdeklődőnek elmondta az idén is számos pályázatot adtak be. Hozzátette, az idei községi költségvetést 255 milliós bevétel és 258 milliós kiadással, azaz 3 milliós deficittel várhatóan a holnapi testületi ülésen fogadják el, de a hiányt év közben pályázatokkal szüntetik meg.

navigate_before
navigate_next

Az idei beruházások közé tartozik az új rendőrőrs építése 60 millióból, sportpálya építése 33 millióból. Ezeket belügyminisztériumi támogatásként Lázár János országgyűlési képviselő közbenjárásának eredményeként már elnyerték. 4 milliót nyert a templomfelújításra a plébánia, mely gyűjtött is rá, illetve az önkormányzat 2 millióval támogatta, így ez is elindulhat 8 millió költséggel. 1 millióért épül majd fel a Lele-Innov Kft. terménytárolója, s 10 millió forintra pályáztak közmunkások alkalmazására (erről még nem született döntés). Az idén, a tavalyinál 4-gyel több, azaz 35 közfoglalkoztatottat alkalmaznának.

A tervezett beruházások közé tartozik a József Attila és Rákóczi utcai belvíz elvezetés megoldása (40 millió), a községháza és a könyvtár energetikai felújítása (69 millió), a piacbővítés (25 millió), illetve a kerékpárút építés (503 millió). 

One Response

  1. Dícséretes és példás Maroslele fejlődése. Gratulálunk hozzá!

Comments are closed.