Makó Színes

A jó házasság receptje – Szigeti módra

Vasárnap délután rendezték meg a Házasság hete programját a Korona dísztermében. Jéger Szabolcs az apátfalvi Szigeti-családdal beszélgetett házasságról, a gyermeknevelésről és a családról. 

Gajáta Fanni – Makó

Az ötgyermekes Szigeti-család volt a Házasság hete ma esti programja vendége. Szigeti Márton és felesége, Szigetiné Mágori Szilvia 1998-ban találkoztak először. Szilvia az egészségügyben dolgozott: akkor találkoztak, amikor Márton édesapja a kórházban volt.

– Öt csodálatos gyermekünk van, boldog kapcsolatban és remek házasságban élünk – mondta Szilvia. Jolánta 7, Anna 10, Márton 12, Emese 15 és Réka 16 éves. A gyerkőcök édesapjuktól örökölték a zene szeretet. – Klarinétozok, szaxofonozok és tárogatón is játszom – árulta el Márton.

Sokan meglepődnek, azonban Szigetiék 18 évig próbaházasságban éltek: mint mondták, 2016-ban házasodtak össze. S hogy mi a tökéletes kapcsolat titka?

– Az őszinteségre kell törekedni. Mindig mindent egymással beszéljenek meg a párok. Ne legyenek titkok! Idejébe kell megbeszélni a jó és rossz dolgokat is. Sértődést, sértődöttséget ne tartson senki magában – fogalmazott Márton.

– Nagyon sok jó pillanatunk van, nem is tudnánk egyet kiemelni. Nagyon rossz, ha az ember csak egy nagyon boldog dologra tud visszagondolni. Az a legjobb, ha úgy gondolnak vissza az egész kapcsolatra, hogy az egész addigi élet egy nagy boldogság – mondta a házaspár.