Belföld Hírek

Orbán Viktor: biztosított a magyarok jövője

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az elmúlt évben Európában fellázadtak azok, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját, akiket a politikai korrektség “szájzár alá vett”. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MH-MTI
A kormányfő mai, a budapesti Várkert Bazárban mondott évértékelő beszédében elmondta, hogy 2016 a legkevésbé sem volt unalmas, a történelem “fittyet hányt a jóslatokra”, mert bár mindenki azt hitte, hogy a globális és liberális világrend megváltoztathatatlan, a történelem “vett egy éles kanyart”, és “kilépett a kijelölt mederből”.  Orbán Viktor a Brexitet, az amerikai elnökválasztást, az olasz kormány “kipenderítését” és a magyar kvótanépszavazást is arra példaként említette, hogy az emberek sok helyütt megelégelték a “gőgöt és a felsőbbrendűséget”, az utópiák erőltetését. – 2016-ban éles kontúrral rajzolódtak ki “a hadállások”, a nemzetek fellázadtak a globalisták ellen, a középosztály fellázadt a vezetők ellen. Ez az EU-ban azt jelenti, hogy a szuverén országok állnak szemben az unionistákkal és a választók állnak szemben a brüsszeli bürokratákkal – közölte.

A kormányfő értékelése szerint az elégedetlenség azért fordult lázadásba, mert Európa nyugati felén és a tengerentúlon “beköszöntött a nyitott társadalmak korszaka” és megszületett politikai gondolatrendőrsége, a politikai korrektség. Magyarország hét év alatt felépítette saját politikai-gazdasági rendszerét, amely “a mi testünkre szabott, a mi ízlésünk szerint való”. Magyarország “lázadására” példaként említette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) “hazaküldését”, a multinacionális vállalatok megadóztatását és a rezsicsökkentést.

Külön kiemelte: bár az Egyesült Államok korábbi kormánya, Brüsszel és “ráadásul Berlin is” kihirdette, hogy nem szabad megállítani a migránsokat, a magyar kormány azonban ellenállt, kerítést épített, megállította őket, megvédve ezzel Magyarországot és “mellékesen Európát is”. “Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni”, azokat “akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni” – fogalmazott. A magyarok jövője biztosított, Magyarország erősödik és fejlődik. – A holnap miatt nincs okunk idegeskedni, a családok talpra fognak állni és anyagilag is össze fogják szedni magukat. Hozzátette: ha mindenki rendesen elvégzi a munkáját, betartjuk a törvényeket, nem lesz baj és minden évben mindenki előre léphet. Közölte, öt támadás éri az országot: Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést, apirenden marad a migráció ügye, meg kell majd küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekkel. A negyedik és az ötödik “támadás” szerinte az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását éri majd. – A magyarok épp eleget szenvedtek a bizonytalan, tehetetlen, böszme vezetőktől, azoktól, akik mind azt magyarázták el, mit miért nem lehet. Az önsajnálat nagy istencsapása volt az országon, az volt a szocialista kormányzás kultúrája – magyarázta.

Szerinte a jó kormányzás úgy viszi el a célhoz az embereket, hogy amikor a nép eléri célját, azt gondolja, nem is volt szükség a vezetőkre. Legyen 2017 olyan év – folytatta – , amelynek végén azt érezzük, ment ez, mint a karikacsapás – tette hozzá.