Galéria Makó Színes

71 JAG-os diák kapta meg a gombját

A József Attila Gimnázium 71 végzős diákja kapott zöld gombot a szalag helyett a tegnap esti bálon. A tanulók nemcsak bécsi keringővel, hanem közös tánccal is készültek: még a levegőben is jártak.

Gajáta Fanni – Makó

A városban lévő középiskolák közül szeretett volna kitűnni a József Attila Gimnázium, ezért az első bálozóknak nem szalagot, hanem gombot tűztek. Rója István igazgató elmondta, kutatásai során kiderítette, hogy 1950-ben már biztos gombot kaptak a végzősök.

– Úgy is üdvözölhetem a diákokat, mint gombtulajdonos, ugyanis az 1975-ös zöld és sárga gomb tulajdonosa vagyok. Még a mai napig megvan: a ballagótarisznyámon kaptak helyet, amelyet a szekrényemben tartok – árulta el az igazgató.

Műhelyi Felícia már 8. éve a gimnázium tanulója. Ahogy ő fogalmazott, az iskolában nagyon családias lett a hangulat ennyi idő alatt. Egykor a testvérei is ide jártak, így nem volt kérdés, hogy ő is JAG-os lesz.

– Igazából olyan távolinak tűnt az egész, de már vártam, hogy megkapjam a zöld gombot. Most kezdtem el felfogni, hogy tényleg megkapom – mondta Felícia. A végzős lány gyógytornászként szeretne tanulni Szegeden. – A bécsi keringőt választottuk az osztálytársaimmal és Sütő Eleonóra tanította meg nekünk.

A végzős osztályok a bécsi keringők mellett voksoltak. A közös fináléra egy közös produkcióval készültek, amelyet nemcsak ők, hanem a közönség is élvezte. A bál során a JAG tehetséges diákjai is felléptek.

Galéria:

navigate_before
navigate_next