Hírek Térség

Egy pillanat alatt égett ki az apátfalvi ház

Volt akit az ablakon át menekítettek ki szerda reggel a Kereszt utcai házból. Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte: a tűzben egy ember szenvedett könnyű égési sérüléseket.

Gajáta Fanni – Apátfalva

– Egy hatalmas durranást hallottam, majd láttam, hogy egy férfi szalad be a házba. Kijöttem és már láttam, hogy teljesen ég az egész tető és a lakás is. Amikor kinéztem 6 óra 15 perckor még nem volt füst, egy pillanat alatt történt az egész – mesélte a nevét elhallgatni kérő szomszéd. – Ilyen még sosem volt ebben az utcában!

A Kereszt utca 57/A. szám alatti ingatlan a 2000-es években épült. A könnyűszerkezetes ház azonnal kiégett, alig maradt belőle valami. Az utcában élők úgy tudják, a bejárati ajtótól indult a tűz. A füst és a lángok miatt egy embert az ablakon át menekítettek ki. Hozzátették, mire kiértek a tűzoltók, már lángolt az egész.

Szekeres Ferenc polgármester elmondta, az önkormányzat ideiglenes lakhatást biztosít a családnak. Molnár Krisztinától,megyei katasztrófavédelmi szóvivőjétől megtudtuk, makói és hódmezővásárhelyi egységek érkeztek a helyszínre, majd több vízsugárral kezdték meg az oltást. A tűzben egy ember könnyű égési sérüléseket szenvedett, őt kórház szállították.

Kerestük a kárt szenvedett családot is, de ők azt mondták, egyelőre nem kívánnak nyilatkozni a történtekről.