Belföld Hírek Makó Térség

Nem emeli a Makó kártyások jegyárát a Hagymatikum

A makóiak számára nem változik a fürdőbelépő ára, de a vidékiek az eddigi 1200 forint helyett márciustól 1500-at fizetnek majd, ha éjszakai fürdőzésre akarnak bejutni a Hagymatikumba. Albert Barbara fotóján: vidám vendégek a fürdő egyik rendezvényén.

Korom András – Makó

50 milliós támogatást szavazott meg a makói képviselő-testület mai ülésén a Hagymatikumot működtető, városi tulajdonban lévő Makói Gyógyfürdő Zrt-nek. A fürdő, ahogy azt Gergely Gábor ügyvezető elmondta, az idén 5 százalékos árbevétel növekedéssel számol, összesen 646 millió forintos bevételt terveztek ebben az esztendőben.

A nemrégiben kétmilliomodik látogatóját köszöntő Hagymatikum nem csak az összes eddigi, rendszeres és közkedvelt programmal és különböző akciókkal várja az idén is a vendégeket.  Az idei bevételei legnagyobb szelete, mintegy 307 millió forint a fürdőszolgáltatásból származik, a második legnagyobb bevételt, 133,5 milliót az étterem termeli ki. A fürdő saját tevei szerint 35 milliót fordít ebben az esztendőben a kültéri élménymedence, a tanuszoda légkezelő gépei felújítására és egy sószoba építésére. De tervezik a tanuszoda és a Hagymatikum faszerkezetei kezelését, festését.

Azt Lázár János jelentette be a keddi makói fórumon, hogy a kormány a korábban ígért 4,5 milliárd forint helyett 6,5 milliárdos támogatást kíván nyújtania Hagymatikum bővítéséhez. (Az eredetileg erre szánt összeg egyébként 2,5 milliárd volt).