Hírek Makó

Lázár János Makón is a bojkottra buzdított

Átmenetileg újratervezett címkével kerül piacra a román táblabíróság által betiltott név miatt az Igazi síki Sör. Lázár János keddi makói lakossági fórumán kérte az itt élők segítségét a Heineken termékek bojkottjához. Borítókép: MTI Fotó Haáz Sándor.

Nagy Szabolcs – Makó

Nem csillapodik a sörgyártó cégek közötti vita a székely Csíki Sör ügyében. A Heineken által megvásárolt név használatát ugyan megtiltotta a bíróság, ám ez nem csak Romániában, hanem Magyarországon is tiltakozásba ütközött.

A márkanévtől eltiltott romániai vállalkozás mostantól csak rovásírással szerepelteti a Csíki Sör nevet, az új címkére viszont rákerül egy egészen vagány húzással a „tiltott” felirat is. A cég tehát egyelőre nem adja fel a harcot, amelyhez a magyarországi politikai támogatás is muníciót adhat.

A betiltott Igazi Sör (Forrás: Facebook)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt hét végén a hódmezővásárhelyi önkormányzat ötletét támogatva bojkottra kérte a hazai vásárlókat, és boltokat a Heineken termékeivel kapcsolatban, amellyel Lázár János a holland nagykövet-helyettes tiltakozását is kiváltotta.

A hollandok szerint ugyanis két cég közötti iparágon belüli vitáról van szó, amelyet nem kellene politikai szintre emelni. Makó országgyűlési képviselője azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy Románia már évek óta politikai szinten üldözi az ott élő magyarok jogait, és lehetőségeit, amelyből a Heineken most csak a számára elérhető profitot látja.

Lázár János a tegnapi, makói fórumon is kitért a bojkottra, személyesen kérte a város lakóit, és vendéglátó helyeit, hogy lehetőségeik szerint ne vásároljanak, vagy áruljanak a Heineken által gyártott termékeket.