Az eredetileg tervezett 4,5 milliárd helyett 6,5 milliárdot kap Makó a fürdőfejlesztésre és a kormány megrendelte a kiszombori elkerülő út építését – jelentette be Lázár János ma este a Koronában a Farkas Éva Erzsébettel közös lakossági fórumon.

Korom András – Makó

A fórum első részében Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette az előző esztendőt, hangsúlyozva, hogy 9 különféle, a város fejlesztését célzó pályázatot adtak be, összesen 3 milliárd forint értékben. Elmondta, hogy a szerdai testületi ülésen tárgyalandó idei városi költségvetésben az minden eddigi támogatások megmaradnak, a fiatalok számára újabb ingyen telkeket jelölnek, ki, és új ösztöndíjakat vezetnek be a szakgimnázium diákjai, illetve a mesterképzésen résztvevő hallgatók számára.

A polgármester 2017-et a fejlesztések évének nevezte, hiszen többek között hamarosan indul a Makovecz Imre által megálmodott könyvtár építése, megújul a Páger Mozi, a Hagymaház, illetve elkezdődik a Hagymatikum bővítése. Utalt arra is, hogy a kormány az év végén 5 milliárd forinttal támogatta Makót, köszönhetően Lázár János a városnak nyújtott segítségének.

6,5 milliárd forintból bővítheti a fürdőt a makói önkormányzat – jelentette be a több mint kétszáz, őt tapssal fogadó – fórumozónak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője. Ez 2 milliárddal több, mint amit a Makovecz Imre örökségének ápolására, eddig meg nem valósult terveinek befejezésére – Makó esetében a fürdőbővítésre – eddig ígért a kormány.

Lázár János bejelentette azt is, hogy a kormány megrendelte 5-6 milliárdba kerülő a kiszombori elkerülőút építését is. A térség országgyűlési képviselője, aki számos lakossági kérdésre is válaszolt, azt is elárulta, hogy ha az idén már csak 50 milliós veszteséggel működő (ez korábban 140 millió is volt – a szerző.) fürdőt a makói adóforintokból fejlesztenék, akkor az 4-5 évi adóból valósulhatna meg.

Felhívta ugyanakkor a városvezetés figyelmét, hogy takarékoskodjanak és majd fogjanak hozzá a rossz állapotban lévő burkolt utak újraépítéséhez, a még a rendszerváltás után 26 évvel is földes utcák aszfaltozásához. Hozzátette, ez jelentős, milliárdos tétel lesz. (Az idei költségvetésben 100 milliót különített el a város út és járdaépítésre.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest