Nálunk láthatja először a Pitvaroson épülő Egészségház látványterveit. A korszerű technológiákkal épülő beruházás nem csak az itt élők, hanem a környező települések számára is hatalmas előrelépés lesz az egészségmegőrzésben.

Nagy Szabolcs – Pitvaros

Mint korábban megírtuk, tavaly év végén döntött a kormány arról, hogy 100 millió forinttal támogatja a pitvarosi egészség központ építését. Az épületben új helyet kap majd a rendőrség, a háziorvosi, és védőnői szolgálat, fogorvos, és gyógyszertár is. A beruházás helyszínére az előszerződést már korábban megkötötte az önkormányzat, körülbelül 4400 négyzetméteres telken épül majd meg a település központjában.

– A látványtervek elkészültek, bízunk benne, hogy heteken belül megvan az engedélyeztetés , ezután írhatjuk alá a támogatási szerződést, és indítjuk el a közbeszerzési eljárást. Az elsődleges cél a tervezéskor a költséghatékonyság, és a fenntarthatóság volt  – tudtuk meg Radó Tibor polgármestertől.- A kormányzati támogatáson kívül a megyei fejlesztési alapból is kaphat a község 60 millió forintot az Egészségügyi Szolgáltató Központ megépítésére, ezt a pályázatot még nem bírálták el, tette hozzá a település vezetője.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest