Makó Színes

Végeztek a makói könyvtárbontással

Már csak a üres telek látszódik a József Attila Városi Könyvtár helyén. Jól nézze meg, mert ilyet sosem látott és soha többé nem fog!

Korom András – Makó

Már csak a telek sarkában lévő maradék törmeléket kanalazta egy erőgép a városi könyvtár volt épülete hűlt helyén. A bontási munkálatokat még január 9-én kezdte meg a munkálatokat elnyert Építészmester Kft.

navigate_before
navigate_next

A város által indított könyvtár konzultációra, mint azt Farkas Éva Erzsébet polgármestertől a bontási terület átadásakor megtudtuk, 2302-en válaszoltak, közülük 2271-en örültek, hogy a régi épület helyébe felépül a Makovecz Imre által tervezett kétszintes bibliotéka. 2120-an értékelték a könyvtár szolgáltatásait, közülük 934-en kiválónak, 996-an jónak, míg 185-en közepesnek minősítve azt. Az új könyvtárban 700-an tanfolyamokon, 670-en olvasóköri programokon, 1230-an irodalmi és művészeti esteken, 1213-an életmód, 140-en pedig baba-mama klubon vennének részt legszívesebben. 2085-en azzal is egyetértenek, hogy megújul a könyvtár környezete. A válaszadók közel fele azt javasolta, hogy a könyvtár kegyen Makó kulturális központja. Igényük lenne a könyv szakkönyv, újság és folyóirat gyűjteménynek bővítésére, s csöppet sem mellesleg sokkal gyorsabb internetet, légkondicionálót és kávézót is szívesen látnának az intézményben.

A makói városházán megtudtuk új könytár kivitelezése és a környezetébe tartozó utcák és terek rehabilitációja című nyílt közbeszerezési eljáráson az ajánlattételi határidőt két héttel meghosszabbították, így február 14. 11 óráig várják az ajánlatokat. A pályázatokról egy bíráló bizottság szakmai javaslata alapján – amelyben pénzügyi, műszaki és jogi szakértelemmel rendelkező tagok értékelik az ajánlatokat – az önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottsága dönt majd.