Mint ahogy már mi is írtunk róla, 2,8 millió forintból újítja fel az önkormányzat a Justh Gyula utca 23. szám alatti nyugdíjas klubot. A munka jól halad, hónap közepére már be is fejeződhet a felújítás. 40 új széket is kap a klub az önkormányzattól.

Gajáta Fanni – Makó

Januárban kezdődtek meg a munkálatok a Justh Gyula utca 23. szám alatt. A kétszintes épület földszintjén az Újvárosi Nyugdíjas Klub székhelye van. Most ezt újítja fel az önkormányzat 2,8 millió forintból. Ebből az összegből megújul a női- és férfimosdók, s azok előterei, a főző- és melegítőkonyha, kifestik a klubhelyiséget, az előtér új burkolatot kap, a világítást korszerűsítik, illetve pár ablakot is kicserélnek.

– A beruházás összegén felül 40-40 új széket kap az újvárosi és a belvárosi nyugdíjas klub is – tudtuk meg Zsámboki Zsolttól, az Innovációs és Városfejlesztési Iroda Műszaki Csoport vezetőjétől. – A szerződés szerint február 21-én fejeződnek be a munkálatok, azonban úgy néz ki, pár nappal hamarabb végeznek a munkával.

Kádár József települési képviselő elárulta, nagyon örült a felújításnak, ugyanis az 1970-es években épült épület nem sok renováláson esett át a tisztasági meszelésen kívül. A kétszintes építményben egykor még gyerekkönyvtár is üzemelt. Az önkormányzat folyamatosan újítja fel a városi nyugdíjas klubok székhelyeit. A képviselő szerint ez folytatódni fog a közeljövőben.

– Fontos, hogy a nyugdíjas korú lakosság megbecsülése, hogy az ünnepeiket méltó helyen tudják megtartani – fogalmazott a képviselő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest