Galéria Makó Színes

Imáta néni elárulta a hosszú élet öt titkát

Dr. Draskóczy Edéné dr. Eszes Irmát köszöntette hétfőn délután 90. születésnapja alkalmából Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor települési képviselő. Imáta néni már várta a szülinapi köszöntőt, ugyanis férjét decemberben köszöntötték. A még ma is szemorvosként dolgozó ünnepeltnek öt titka van a hosszú élethez.

Gajáta Fanni – Makó

Sokan ismerhetik a városban Dr. Draskóczy Edéné dr. Eszes Irmát: Imáta néni – ahogy ő mesélte – szemorvosként praktizál a mai napig, azonban egykor mindenki úgy hitte, hogy gyermekszemorvos, ugyanis sok gyermek járt hozzá. Imáta néni 1927. február 5-én született Szentesen, és a szerelem hozta a Maros-parti városba.

– Nagyon szerencsés teremtés vagyok: nagyon jó helyen születettem, mivel a szüleim nagyszerű emberek voltak. Édesapám jó ember és jó orvos volt, az édesanyám pedig nagyon szép, nagyon jó és tündéri személy volt. Tőlük nagyon sokat kaptam genetikailag is és sokat tanultam tőlük – fogalmazott Imáta néni.

Az ünnepelt orvoscsaládból származik, ugyanis édesapja révén sokan a gyógyításnak éltek. Családjában még Kossuth-díjas gyógyító is volt. Imáta néni 1945-ben a Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd az orvosi egyetemre iratkozott be, ahol 1952-ben végzett. Rá egy évre már a szegedi szemklinikán dolgozott. Innen csábította el Ede bácsi Makóra.

navigate_before
navigate_next

– 1957 óta élek és dolgozom orvosként Makón. 1982-ben nyugdíjba mentem, de még ma is működik a magánpraxisom. Még hetente egyszer rendelek – mondta Imáta néni. – Régen gyermekorvosnak tartottak, de ma már kérem az egyik optikát, hogy az időseket küldjék hozzám, ugyanis ki tudja a legjobban megérteni őket, mint én?

Imáta néni legboldogabb pillanata az volt, amikor fia, István megszületett. S hogy mi a hosszú élet titka? Hallgassák meg!

Az ünnepelt azt is elárulta, a kíváncsisága miatt sokszor hajnalokig böngészi az internetet. Mint mondta, régen a lexikonokból gyűjtötte be az információkat, ma pedig a világhálóról. Imáta nénit Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor képviselő is köszöntötte otthonában ma délután 90. születésnapja alkalmából.

navigate_before
navigate_next

One Response

  1. Bármilyen hihetetlen de a doktornő neve ILMA és nem IRMA. Amikor még rendelt az SZTK-ban így volt kiírva a neve.

Comments are closed.