Hírek Makó

400 ezerre emelik a városi cégvezetők fizetését

Ez havi plusz 50-100 ezret jelent a városi tévé, a Hagymaház, a sportcsarnok, a Városgazdálkodási Nkft. vezetőjének. A Hagymatikum és a vízmű vezetői bérét viszont nem emelik.

Korom András – Makó

A versenyképes fizetéssel, illetve a kormány béremelési törekvéseivel indokolja az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezető állású munkavállalóinak, illetve az önkormányzati intézmények vezetői béremelését egy, a szerdai makói testületi ülésre beterjesztett határozati javaslat.

E szerint 50-50 ezer forint fizetésemelést kap – ha a képviselő-testület megszavazza – február 1-től Zsámboki Erika és Márton Imre, a Makó Városi Kulturális – Közművelődési Nkft. ügyvezetői, 50 ezret emelnek Kisistók Tímea, a Makói Városi Televízió Nkft. ügyvezetője jelenlegi 350 ezres fizetésén. Havi 400 ezret vihet majd haza Nagy Nándor, a Városgazdálkodási Nkft. és a makói Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, (aki az utóbbi cégtől nem kapott fizetést).

De havi 400 ezer forint lesz a jövedelme Bába Andrásnénak, a Makói Óvoda intézményvezetőjének, Tóthné Balázs Andreának, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjének, és Szikszai Zsuzsannának, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatójának.

A testület a határozati javaslat szerint nem emelné viszont Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője havi 500 ezer forintos, illetve Molnár Vikor, a Makó Térségi Viziközmű Kft. havi 200 ezer forintos fizetését.