Hírek Színes Térség

Az újszülött ellátásért báloztak a makói és vásárhelyi orvosok

A tíz évvel ezelőtti kórháztüntetés óta 6,5 milliárd forintot fordítottak Vásárhely egészségfejlesztésére – derült ki a tegnap este a Fekete Sasban rendezett jótékony célú orvosbálon. Fotó: Szilágyi Gergely

MH-Vásárhely

A megnyitón Kallai Árpád főigazgató idézte fel, hogy 2007-ben mintegy 15 ezren tüntettek az egyes kórházi osztályok ágyszám csökkentése ellen. Csak a vásárhelyiek és környékbeliek tiltakozása segítette át az intézményt a nehéz időkön. A településen élők bizonyították, hogy szükség van a kórház működésére – mondta Kallai Árpád. Hozzátette, az idő az embereket igazolta: tíz év során összesen 6,5 milliárd forintot fordítottak a városban az egészségügy fejlesztésére.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője – aki megköszönte az orvosok mindennapi munkáját – elmondta: – Hálásak lehetünk azoknak, akik akkor a kórház mellé álltak, nélkülük ugyanis mérhetetlen veszteség érte volna Hódmezővásárhelyt.

A bál idei bevételét az újszülött ellátás fejlesztéséhez szükséges eszköz beszerzésére fordítják. Péntekig 5 és fél millió forint érkezett az alapítvány számlájára.

+++

A makói kórház gyermekellátásra a II. Polgári Bálon gyűjtenek majd, mely jövő pénteken lesz az Erdei János Városi Sportcsarnokban.