Makó Sport Térség

Két makói aranyérem született a pofonpartin – galériával

Hetven versenyző vett részt a hétvégén a dél-alföldi régió makói pofonpartiján. Öt makói bokszoló lépett ringbe, három döntetlen és két győzelem született.

Albert Barbara – Makó

Tizenhárom szakosztályból hetven ökölvívó érkezett a dél-alföldi régiók pofonpartijára. A megmérettetésen öt makói húzott bokszkesztyűt, Restás Roland és Kiss Zsolt aranyérmet szerzett.

– Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Roland válogatott versenyzőt vert meg, töretlen a fejlődése és rendkívül sokat edz. Zsolt is kiválóan helytállt, egy nagyon jó bokszoló ellen bizonyította tehetségét. Körömi Ábel hihetetlenül ügyes volt a bemutató mérkőzésén, de sajnos még nem korosztályos versenyző, ezért csak döntetlen eredményt hirdethettek. Nagyon hálásak vagyunk Hadik György helyi önkormányzati képviselőnek, aki vállalta a részvételt a pofonpartin, mint sportorvos és támogatja a makói bokszéletet – tudtuk meg Kis Ferenc, makói ökölvívó edzőtől.

A boksztréner szeretné a női ökölvívást is fellendíteni Makón, hiszen pár lány rendszeresen jár edzésekre. A megmérettetésre egyébként négy női versenyző érkezett. A klub jelenleg az áprilisi diákolimpiára készül, ahol hárman szeretnének indulni.

– Nagyon sokat készültünk a pofonpartira, szinte minden nap edzettünk. Soha nem küzdöttem idáig az ellenfelemmel, egyhangú pontozással nyertem a ringben. A diákolimpián és a magyar bajnokságban is mindenképpen a dobogó legfelső fokára szeretnék állni – árulta el Restás Roland, aki az 57 kilogrammos, junior kategóriában versenyzett.

– Reménykedtem, hogy megverem a riválisomat, bár nehéz volt, mert magasabb nálam. Örültem a menetek végén, amikor kiderült, hogy aranyérmes lettem. A következő célom, hogy a diákolimpián is bizonyítsak és a tőlem telhető legjobbat nyújtsam – avatott be Kiss Zsolt.

navigate_before
navigate_next