Galéria Színes Térség

Kombájn és Salgó tűzhely is felvonult az ovis farsangon

Kreatív jelmezekkel készültek az apátfalvi óvodások és szüleik: papírból készült kombájnnal, tűzhellyel és rajzfilmfigurákkal is találkozhattak a faluházban. Az óvodások táncainak nagy sikerük volt a szülők és nagyszülők körében is.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Varga Fanni és szülei nem mindennapi jelmezötlettel állt elő: a kislány kombájnnak “öltözött”. Varga Lajos, a kislány apukája elmondta, a választás nem volt meglepő, ugyanis ő is ezzel a géppel dolgozik.

– Lány létére nagyon vonzódik ezekhez a nagy monstrumokhoz, de szerintem majd nem ezzel szeretne dolgozni – árulta el az édesapa. – Körülbelül 5 napos, munka utáni esti levezetés volt elkészítenünk papírdobozból a jelmezt.

De nemcsak kombájnnal találkozhattunk az egyéni jelmezversenyben, ugyanis volt, aki Salgó tűzhelynek, vagy éppen Angry Bird-nek, Thomas, a gőzmozdonynak vagy egy Transformersnek öltözött. Azonban Naszradi Nóri kedvencének, sólyomnak öltözött.

– Nagyon szeretem a madarakat, tavaly például pingvin voltam – árulta el a kislány. – Szerepeltem a farsangi műsorban is, a Szivárvány csoporttal táncoltunk.

Luczó Anikótól, az Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda-Bölcsőde intézményvezető helyettesétől megtudtuk, a farsangi kavalkád már hagyományosan a település ünnepe lett és a 22. éve működő Apátfalva Község Óvodásaiért Közhasznú Közalapítvány támogatásával jöhetett létre.

– A gyerekeink és a pedagógusaink is nagyon készültek erre az eseményre, amely a télűző-tavasz köszöntő egyben – tette hozzá. – Minden évben a középső és nagycsoportosok lépnek fel táncos mulatsággal.

navigate_before
navigate_next

A farsangi karneválról nem maradhatott el a szalagos fánk és a tombola sem.