Színes Térség

Ismét életre keltik a Borbély András Bandet

Újraindulhat a Borbély András Band Fúvószenekar Apátfalván, az apátfalvi képviselő-testület jóvoltából. Az önkormányzat 1 millió forintot biztosít hangszer vásárlásra.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Az apátfalvi Borbély András Band Fúvószenekarnak  története van. A banda az 1920-as években alakult, azonban a háború idején feloszlottak, miután a hangszerek elkerültek Apátfalváról. 1964-ben gyerekekkel  indították újra. A Borbély András Band bejárta egész Európát, sok élménnyel gazdagodtak.

2016 májusában Borbély Andrásról emlékeztek meg Apátfalván.

– 1964-ben én is ebben a zenekarban kezdtem a pályafutásom, s az elmúlt évtizedekben az egész világban megfordultam a zene által. Nem volt kérdés, hogy újra szeretném indítani a Borbély András Band Fúvószenekart a még élő öreg “bölényekkel” – fogalmazott Mátó Mátyás, az Apátfalvi Ifjúsági Fúvószenekar vezetője. – 40 évig Apátfalván, 13 évig pedig Csanádpalotán irányítottam egy együttest. Nagyon örülök, hogy támogat az önkormányzat.

A kedden tartott testületi ülésen a grémium megszavazta, hogy támogatják az újraalakuló apátfalvi zenekart. Szekeres Ferenc polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat 1 millió forintot biztosít hangszer vásárlásra és havi 170 ezer forinttal járulnak hozzá a próbákhoz és a működéshez.